Up online
Image default
Aanbiedingen

Kerntrekken van cilindersloten

Is jouw woning beveiligd tegen kerntrekken?

Kerntrekken…wat is dat juist? Het is vandaag de dag een populaire methode voor het succesvol plegen van inbraken. En hoewel het einde van de vakantieperiode in zicht is – altijd een aantrekkelijke tijd voor rondtrekkende dievenbendes – spelen de lange, donkere dagen van de winter ook in het voordeel van ongewenste bezoekers. Dus is het raadzaam om je woning (en de kostbare bezittingen die het huisvest) het hele jaar door van een efficiënte skg 3* cilinderslot te voorzien.

Enkele cijfers

  • Er gebeuren jaarlijks zo’n 90.000 inbraken in Nederland, dat zijn er 7500 per maand of maar liefst 250 per dag!
  • De meest gegeerde buit zijn elektronische toestellen zoals laptops en smartphones, contant geld en juwelen.
  • 9 op de 10 woningen zijn niet inbraakveilig, maar toch denkt 70% van de Nederlanders dat hun woning voldoende beveiligd is.

 

Hoe gaat kerntrekken in zijn werk?

Net omdat het merendeel van de bevolking overtuigt is van hun inbraakbeveiliging, wint de methode van het kerntrekken van een cilinderslot aan populariteit. Het lostrekken van de deur met een koevoet of de klopsleutel-methode garanderen niet altijd succes, maar het kerntrekken daarentegen is bijzonder efficiënt. Er wordt een schroef in het cilinderslot geschroefd. Hierna wordt de schroef met cilinder en al uit het slot getrokken.

Kerntrekbeveiliging

Je woning beschermen tegen kerntrekken is relatief eenvoudig. Je hebt hiervoor de keuze uit twee mogelijkheden:

  • het plaatsen van een anti kerntrek cilinderslot: het vervangen van de cilinder is relatief eenvoudig en kun je eventueel zelf uitvoeren. Deze beveiliging is eveneens bestand tegen klopsleutels en lockpicken.
  • Of een kerntrekbeslag plaatsen: bestaat uit een afdekplaatje voor de cilinderopening waardoor de cilinderslot wordt afgeschermd en er enkel plaats gelaten wordt voor de sleutel.

Ook indien je je woning al jaren geleden hebt voorzien van deze soorten kerntrekbeveiliging, is het aangewezen deze tijdig te vernieuwen. De reden hiervoor is dat het SKG 2-keurmerk tegenwoordig niet meer actueel is. Je vervangt het dus best door een systeem dat aan het SKG 3-keurmerk voldoet en daarnaast het cilinderslot voorzien is van gehard stalen brug.

Beste cilindersloten

De beste cilindersloten in zijn prijsklasse zijn de M&C Matrix met de snijsleutel en de M&C Condor met de keersleutel. Beide series zijn voorzien van het SKG 3* keurmerk en hebben een gehard stalen brug. Het fijn van de cilindersloten van M&C is dat deze modulair zijn opgebouwd. Hierdoor kan elke cilinder eenvoudig op maat gemaakt worden en heeft u ook een complete cilinderset direct de volgende dag in huis.

Voor meer info : https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/