Up online
Image default
Aanbiedingen

Hoe verlicht je een project?

Hoe verlicht je een project?

Bij de inrichting van een project is de verlichting een aspect wat vaak niet voldoende aandacht krijgt, terwijl het wel enorm belangrijk is. Vaak wordt er bij het inrichten van kantoren of andere panden waarin gewerkt wordt verlichting over het hoofd gezien, dit is erg zonde want verlichting kan een enorme boost aan de inrichting geven. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat het pand er een stuk fraaier uit ziet, maar het is ook nog eens enorm goed voor de gezondheid van het personeel en het verhoogt de productiviteit. Benieuwd hoe jij het beste een project kan verlichten? Lees dan snel verder!

Wat is de impact van verlichting? 

Bij het inrichten van bijvoorbeeld een project kijken ontwerpers altijd naar de verlichting, dit is een belangrijk element. Het verlichten van panden neemt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. Zo moeten de ontwerpers zich allereerst houden aan de geldende bouwkundige regels en omstandigheden bij het voldoen aan energienormen. Naast de grote hoeveelheid regels is het ook belangrijk dat het als geheel mooi aansluit. Verlichting kan volgens experts op een aantal verschillende manieren gebruikt worden en dat zijn de volgende:

 

Representeren:

Door middel van het gebruiken van verlichting bij logos of andere merk- of bedrijfsuitingen zorg je ervoor dat deze symbolen in het oog springen. Dit kun je bereiken met verticaal of accentlicht.

 

Begeleiden:

Je kan verlichting ook als een soort routebeschrijving door het pand laten gaan. Door licht te gebruiken in plaats van pijlen of iets dergelijks creëer je een mooiere en subtielere uitstraling.

 

Concentreren:

Het productief bezig zijn met werk vereist ook goede verlichting. Deze verlichting moet goed geplaatst worden bij en rondom de werkplek, zodat er een heldere werksfeer hangt om in te presteren. Als er veel met beeldschermen gewerkt wordt is het aangeraden lichten te plaatsen die het contrast met de omgeving verminderen, zo is het makkelijker geconcentreerd blijven.

 

Communiceren:

Tijdens het communiceren tussen twee personen of het overleg tussen een hele groep is het fijn om goede verlichting te hebben. Je wil iedereen graag goed aan kunnen kijken en daarom moet iedereen wel zichtbaar zijn. Door middel van verticalen lijnen zorg je voor een prettige sfeer om te communiceren.

 

Koude of warme verlichting? 

Naast de verschillende doelen voor verlichting zijn er ook verschillende soorten verlichting. Zo heb je koude en warme verlichting. De temperatuur van kleuren wordt aangegeven in Kelvin. Hoe hoger de temperatuur, hoe kouder het licht. Het is aangeraden een duidelijke keuze te maken voor een bepaalde temperatuur wanneer je een project gaat inrichten

https://katoprojecten.nl/