Up online
Image default
Aanbiedingen

Je overleden hond herdenken

Een hond is je beste vriend, je kind en niets is verschrikkelijker dan je beste maatje verliezen wat emotioneel erg zwaar kan zijn. Maar wat doe je met je hond als deze overleden is? Je wil de hond het liefst dicht bij je houden en veel mensen kiezen ervoor om de hond in de achtertuin te begraven. Dit is niet altijd een optie, want het wordt alleen toegestaan als de grond van jezelf is (bij een koophuis) en je voldoende ruimte hebt. Daarnaast kan het zijn dat je in een appartement woont en geen tuin hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om je hond te herdenken waardoor jij je beste maatje toch dicht bij je kunt houden.

 

Een portret of schilderij van je overleden hond laten maken

Er is niets anders wat een glimlach op je gezicht brengt dan een prachtig portret of schilderij van je beste maatje aan de muur. Er zijn verschillende bedrijven die van een mooie foto een portret of schilderij kunnen maken. Sommigen geven zelfs de mogelijkheid om een beetje as in het schilderij te verwerken wat het nog specialer maakt. Kies in je woning een mooi plekje uit waar je het portret of schilderij vaak ziet, zoals in de woonkamer tegenover het zitgedeelte of in de slaapkamer.

 

Een pootafdruk van je overleden huisdier laten maken

Laat een leuke pootafdruk maken van die schattige fluffy pootjes in klei of gips. Een afdruk is een tastbaar aandenken die voor altijd blijft. Je kunt zelf aan de slag gaan met klei of gips, maar het is ook heel begrijpelijk als dit emotioneel te zwaar is of dat je geen zin hebt in geklieder. Er bestaan bedrijven die je kunnen helpen aan een tastbaar aandenken voor op de schouw of kast.

 

Een sieraad om je overleden hond dicht bij je te dragen

Als je graag sieraden draagt dan is het een heel mooi idee om een sieraad te dragen met een beetje as van je overleden viervoeter. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ketting met een ashanger, een armband of ring. Kies een sieraad wat het beste bij je past en je graag draagt. Assieraden kun je online kopen en zelf vullen met een beetje as. Als je het vullen vervelend vindt kun je er voor kiezen om naar een winkel of crematorium te gaan waar je het sieraad uit kiest en zij hem voor je vullen met as. Door een sieraad met as te dragen heb jij beste vriend altijd dicht bij je. 

 

Kies een mooie urn voor je overleden viervoeter

Je hebt een urn nodig als je je hond hebt laten cremeren. Hierin bewaar je de as en de urn kun je een mooi plekje geven in huis.  Er zijn tal van kleine urnen en opties zoals een hartje, een urn met een foto van je overleden huisdier erop en zelfs in de vorm van een hond. Kies een mooie urn uit die voor jou heel speciaal voelt en je doet denken aan je overleden hond. Zet de honden urn op een bijzondere plaats, bijvoorbeeld op de plek waar je hond veel kwam. Lag je hond vaak in de tuin? Geen probleem, de meeste urnen zijn weersbestendig en kunnen dus ook in de tuin geplaatst worden.

 

We hopen dat we je een beetje op weg hebben geholpen met ideeën over hoe jij je overleden hond kunt herdenken. Het maakt niet uit wat je kiest, met alle opties kun jij je hond dicht bij je houden en dat is het allerbelangrijkst!