Up online
Image default
Aanbiedingen

Online autoverzekering aanbiedingen vergelijken

De goedkoopste autoverzekeringen bieden zelden de beste dekking. Je kunt beter iets meer uitgeven voor een betere, want dan bespaar je veel geld bij schade.

Het belangrijkste waarop je moet letten als je autoverzekering gaat vergelijken is de afschrijvingsregeling. Deze regeling bepaalt hoeveel je krijgt uitgekeerd bij diefstal of total loss van je auto. Standaard autoverzekeringen bieden een nieuwwaardegarantie van 1 jaar en daarna begint de afschrijving.

Wat betekent dit in de praktijk? Het eerste jaar na aanschaf van een nieuwe auto krijg je bij totaal verlies van de auto de hele nieuwwaarde vergoed. Dan heb je genoeg geld om weer een nieuwe vervangende auto te kopen. Daarna begint de afschrijving. Deze afschrijving is meestal 1,5% per maand. Dat lijkt niet veel, maar betekent dat je 3 jaar na aankoop nog maar 64% van de nieuwwaarde krijgt vergoed. Stel dat je een auto van 25.000 euro koopt, dan krijg je na 3 jaar dan 16.000 euro uitgekeerd.

Nu zijn er ook verschillende autoverzekeringen die een nieuwwaardegarantie van 3 jaar kennen. Dan krijg je bij totaal verlies geen 16.000 euro maar 25.000 euro uitgekeerd, een verschil tot maar liefst 9.000 euro. Dat is een groot financieel risico, dat best een paar tientjes extra waard is om goed te verzekeren. Verschillende autoverzekeraars bieden een vergelijkbare dekking ook voor tweedehands auto’s, dan heet het een aanschafwaarde of occasionwaarde garantie.

Na 3 jaar krijg je standaard de dagwaarde uitgekeerd volgens de Bovag koerslijsten. Maar ook hierop zijn uitzonderingen. Autoverzekeringen zoals die van Centraal Beheer doen daar 10% bij op. Dat is zeker de moeite waard. Bij een auto met een dagwaarde van 8.000 euro scheelt dit 800 euro.

Een no-claimbeschermer is populair maar wordt door relatief weinig autoverzekeringen aangeboden. Met een no-claimbeschermer kun je één schade per jaar claimen zonder dat dat ten koste gaat van de no-claim korting. Dit is vooral handig wanneer je al veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Alleen Inshared biedt standaard een no-claimbeschermer. Bij de overige aanbieders moet je flink bijbetalen.

Voor meer info : http://www.autoverzekeringvergelijking.com/