Up online
Image default
Auto

Belasting bij het importeren (BPM)

Als u een auto vanuit het buitenland importeert of laat importeren moet u altijd bpm betalen. Deze belasting personenauto’s en motorrijtuigen moet voor elke auto die in Nederland rondrijd betaald worden. De hoogte van deze belasting verschilt en dat heeft te maken met de uitstoot van verschillende auto’s. Op veel sites kunt u uw bpm eenvoudig bereken en we zullen nu uit gaan leggen aan de hand waarvan dit gebeurd.

Personenauto

U moet dus voor elke personenauto die u hier gebruikt bpm betalen tenzij hij korter dan 14 dagen in Nederland rondrijd. En ook als de uitstoot onder een bepaalde waarde zit hoeft u geen bpm te betalen voor die auto. De precieze cijfers kunt u op de site van de belastingdienst vinden. Als u niet onder deze regeling valt zult u er toch echt aan moeten geloven en bpm moeten betalen. De eerste stap bij het nagaan hoe hoog de belasting zal zijn is de co2 uitstoot. Als u een bestelauto, kampeerauto of motor hebt hoeft u deze stap niet te doorlopen.

BPM nederland

U kijkt weer op de site van de belastingdienst en kijkt in welke categorie u auto valt. Er zijn vier categorieën van minst vervuilend naar zeer vervuilend. Logischerwijs betalen de eigenaars van de meest vervuilende auto’s ook het meeste belasting. Dit geld zowel voor benzine als dieselauto’s maar die vallen wel in verschillende indelingen dus let hier goed op! Alleen als u een dieselauto hebt bent u er nog niet met alleen kijken in dit schema. Want dieselauto eigenaren betalen nog een extra toeslag de zogeheten dieseltoeslag. Deze bedraagt € 72,93 over elke gram boven de 70 gram co2 per kilometer. Mits u goed heeft afgelezen in het schema van de belastingdienst heeft u met het meenemen van deze toeslag nu uw bpm berekent. We hopen dat we u met deze uitleg een eindje op weg hebben geholpen en dat uw bpm niet te hoog uitvalt! Alvast veel succes met het berekenen van uw bpm!

 

Voor meer info : http://www.bpm-aangifte.nl