Up online
Image default
Auto

Nederland & auto import

Je wilt een auto importen maar je hebt geen idee hoe je hem naar Nederland gaat krijgen, is een vaak gehoord probleem. Veel mensen die graag een auto zouden willen importen, zien op tegen de logistiek voor het vervoer naar Nederland. Maar het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en daarom gaan je dat nu hier uitleggen.

Auto op het oog

Op dit punt in het proces gaan we ervan uit dat je een auto op het oog hebt en deze zo goed als gekocht hebt. Dan zijn er twee keuzes gaan je hem zelf halen of gaan je hem laten bezorgen. Laat bezorgen is een fluitje van een cent: je belt het bezorgbedrijf op je geeft het adres op waar de auto opgehaald kan worden en waar de auto afgeleverd kan worden en je bent klaar.

Zelf halen & BPM aangiftet

Zelf de auto halen is wat lastiger, met BPM aangifte. Allereerst moet je bij de autodealer komen in het buitenland zonder auto, want je kan niet met twee auto tegelijk terug rijden tenzij je één iemand je laat brengen. Vervolgens rijdt je terug naar Nederland. Echter moet je wel van tevoren iets hebben geregeld. Je mag namelijk niet zo het land in rijden met een buitenlandse auto: je moet hebben geregeld dat je een tijdelijk BPM aangifte ontzegging hebt voor een paar dagen anders mag daar als Nederlander niet in rijden in Nederland. Dit heeft er mee te maken dat je anders de belasting kunt omzeilen, omdat je anders in principe nooit de auto hoeft in te voeren en dus geen BPM hoeft te betalen. Vraag je geen tijdelijk BPM aangifte ontzegging aan en je wordt gesnapt dan heb je een flinke boete te pakken.

Auto invoeren minder ingewikkeld

Waarschijnlijk vind je het invoeren van een auto nu al stukken overzichtelijker en beter behapbaar dan je aanvankelijk dacht. Het is namelijk niet zo ingewikkeld, maar je moet de regels wel eventjes kennen anders kan je voor grote financiële tegenslagen komen te staan. Met andere woorden: als jezelf veel geld wilt besparen bij het invoeren van je auto, ga de auto dan zelf halen en laat het niet door een bedrijf doen.

Voor meer info : http://www.punt.info/overheid-krijgt-meer-grip-op-fraude/