Uponline

Plastidip

Plastidip your car

Ben je bekend met plastidip? Ik had er tot een tijdje geleden nog nooit van gehoord. Maar vorig jaar heb ik mijn eerste auto gekocht en vanaf die tijd ben ik ook steeds vaker met mijn bolide in de weer. Ik moet zeggen –en dat had ik van tevoren eigenlijk helemaal niet gedacht– dat ik het onwijs leuk vind om met mijn auto aan de slag te zijn. Ik had mijn vierwieler destijds gekocht ter voorbereiding op een roadtrip naar het zonnige Marokko. De Sahara was mijn eindbestemming. Vraag je je af wat dat met plastidip te maken heeft? Wel, dat zal ik in de loop van het verhaal uitleggen, geen zorgen. Maar eerst: bij een reis naar Noord-Afrika komt natuurlijk een hele hoop kijken. Zeker als je met de auto gaat. Natuurlijk moet je ook het één en ander voorbereiden als je met het vliegtuig gaat, maar als je zo’n reis aanvangt met een auto moet je aan heel andere zaken denken. Je auto moet namelijk uitgerust zijn op verschillende weersomstandigheden, afhankelijk van je bestemming en van wat je onderweg tegenkomt. Daarnaast heb je te maken met verschillende typen wegen waar je auto tegen moet kunnen. Het grootste deel rijd je wellicht over snelwegen, net als ik deed. Maar toch belandt je soms ook op andere plekken tijdens een avontuurlijke reis met de auto. Ik ben bijvoorbeeld wel eens van de hoofdroute afgeweken en toen kwam ik terecht op stoffige zandwegen met behoorlijk diepe kuilen. Wat dat betreft was het heel goed dat ik vóór mijn reis het product plastidip had ontdekt. Waarom? Omdat plastidip een laag op je auto vormt die de trouwe vierwieler uitstekend beschermt tegen allerlei omstandigheden. Tegen het weer bijvoorbeeld, of tegen zandkorrels en steentjes die je onderweg wel eens tegen komt. Maar wat is plastidip dan?

Plastidip beschermt en brengt stijl

De eerste keer dat ik van plastidip hoorde, was ik bij een auto-onderdelenwinkel om informatie in te winnen over het behandelen van roest. Ik had namelijk gezien dat mijn auto wat roestplekken had op die metalen rand onder de bumper. De medewerker van die winkel raadde mij toen aan plastidip eens op te zoeken. Dat is namelijk een soort ‘rubber’ dat je net als autolak op je auto kunt spuiten om je wagen te beschermen. Thuis ben ik meteen op het web gaan zoeken naar plastidip en toen kwam ik uit bij de website van PaintDip Center. Daar hebben ze een uitgebreid aanbod verschillende soorten en kleuren plastidip. Daarnaast bevat de site ook informatie. Er staat bijvoorbeeld een filmpje dat je kunt kijken om te zien hoe een Amerikaan een auto een diplaag geeft. Je hebt trouwens ook allerlei andere dingen nodig als je met plastidip aan de slag gaat. Gelukkig hebben ze daar op de site ook aan gedacht. Je vindt er namelijk allerlei toebehoren voor dat middagje klussen aan je wagen, waaronder:

  • afdekfolies en afplaktapes
  • producten om mee schoon te maken
  • maskers (je wilt die dampen namelijk echt niet inademen)
  • mengbekers en een spraypistool (heel handig!)

Wanneer je gaat werken met plastidip om je auto een makeover te geven is het handig om je eerst even goed in te lezen, zodat je precies weet wat je moet doen. Op internet is gelukkig een overdaad aan informatie te vinden, zoals handige instructiefilmpjes (zoals op de site van PaintDip Center) en dergelijke. Zoals ik al even noemde kun je deze rubbercoating in allerlei verschillende kleuren vinden. En op de site kun je ze ook meteen bestellen. Van de medewerker in die andere winkel die ik toen sprak had ik begrepen dat er alleen zwart was, maar online zag ik veel meer kleuren.

Kleuren, spuitsystemen en noem maar op

Daar was ik eerlijk gezegd erg blij mee, want ik zat er toch echt niet op te wachten om een zwarte rand onder aan mijn auto te spuiten terwijl de rest een andere kleur heeft. Gelukkig komt plastidip in meerdere kleuren. Om je een idee te geven, zal ik er een paar opnoemen. Je hebt plastidip in:

  • zwart, wit, donkergrijs en ‘smoke’ (ook een donkere kleur)
  • ze hebben ook een aantal metallic kleuren
  • en er zijn kleuren als roze, groen, blauw, enzovoort

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel. Je kunt het beste zelf een keer kijken of ze ook hebben wat jij zoekt. Naast alle kleuren die ze verkopen als sprays (spuitbussen) of in grotere blikken, hebben ze ook de zogeheten spuitsystemen. Daarmee kun je heel gemakkelijk de plastidip gelijkmatig aanbrengen. In het instructiefilmpje vertellen ze trouwens dat je moet zorgen dat je altijd in een hoek van 90 graden spuit, zodat je geen druipers of rare structuren krijgt. Ik moet zeggen dat de site me super goed bevallen is. Ik heb namelijk een mooie kleur uitgezocht en die daar besteld. Het is trouwens ook mogelijk om verschillende kleuren te mengen, zodat je net weer een andere kleur krijgt. Nadat ik de plastidip thuisbezorgd kreeg ben ik op een zonnige, windstille dag meteen aan de slag gegaan. Na mijn ijverige werk was mijn auto een mooie laag plastidip rijker en zoals ik hierboven al schreef ben ik daar ontzettend blij mee. De rubberlaag heeft namelijk mijn auto en zijn lak tijdens mijn reis heel goed beschermd. En wie weet, misschien bestel ik over een poos een andere kleur en spuit ik mijn hele auto over.

Voor meer info : http://www.paintdipcenter.nl/

Tags: