Up online
Image default
Auto

Wat is autoleasing?

Sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw is het leasen van auto’s in opkomst. Bij het leasen van een auto wordt de auto door de eigenaar voor een van te voren afgesproken tijd en een vast bedrag ter beschikking gesteld. Hiervoor wordt een leasecontract afgesloten. In het vaste bedrag dat men moet betalen aan de eigenaar zit vaak onderhoud en andere services. Soms wordt er in het leasecontract een koopoptie opgenomen. Deze geeft een kans tot het opkopen van de auto tegen een vastgelegde prijs na de leaseperiode. Deze optie is vrijblijvend. Er is geen verplichting om de auto te kopen na die periode.

Voordelen van het leasen van een auto

Door middel van een leaseconstructie wordt een auto ter beschikking gesteld aan particulieren maar vaker aan bedrijven. Deze leasen de auto’s voor hun werknemers. Want als bedrijf wil je je kapitaal niet vastleggen in dure wagenparken. Dit geld steek je liever in het eigenlijke bedrijfsproces. Voor dit soort bedrijven is leasing een goede oplossing. Leasen heeft onder andere de volgende voordelen: het is fiscaal aantrekkelijk omdat er geen kapitaalinvestering vereist is. Daarnaast wordt de administratie en het onderhoud voor je gedaan. Tot slot sta je nooit voor verassingen omdat je een vast bedrag betaald.

Een auto kiezen

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt zal je een bepaald soort auto leasen. Wanneer je bijvoorbeeld een klusbedrijf hebt is het handig om een auto te hebben die een grote laadruimte heeft en tegen een stootje kan. Je kunt dan bijvoorbeeld een Renault Trafic leasen. Dit is een ruime auto van een degelijk merk. Maar als je een bedrijf bent waarvan je medewerkers veel moeten reizen, zijn kleine auto’s aan te bevelen. Wanneer je kiest voor een zuinige auto is de bijtelling voor de belastingdienst maar 14%.

Voor meer info : http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen