Up online
Image default
Banen en opleidingen

9 ongebruikelijke bonussen die bedrijven werknemers bieden

werk zoeken

Werkgevers trekken werknemers niet alleen aan met een salaris, maar ook met bonussen: gratis maaltijden, verzekeringen, een sportschool. Maar er zijn ook meer exotische soorten incentives voor werknemers. Zoiets bijvoorbeeld.
“Kleuterschool” voor honden

Wolverine Worldwide, het moederbedrijf dat eigenaar is van schoenenmerken zoals Wolverine Boots and Shoes, Hush Puppies en Merrell, kondigde voordelen aan die in de herfst beschikbaar zullen zijn voor werknemers op het hoofdkantoor in Rockford, Michigan. Onder hen – een nieuwe kleuterschool, een sportcentrum en zelfs een kleuterschool voor honden. Het bedrijf zei dat het de eerste in de Verenigde Staten zal zijn.
Kies de feestdagen die ze vieren

Waarom zou iedereen een gemeenschappelijk schema voor religieuze of feestdagen moeten hebben? Hierbij wordt rekening gehouden met de feestdagen die voor sommige groepen mensen belangrijk zijn, en niet de feestdagen die voor anderen belangrijk zijn. Dit is hoe Spotify beweerde toen het werknemers de mogelijkheid gaf om zelfstandig de vakanties te kiezen die ze willen vieren (en dus weekenden).
Humanitaire reizen

Experticity, een marketing startup, staat klaar om haar medewerkers volledig te betalen voor humanitaire reizen. Maar hiervoor moet u deelnemen aan het donatieprogramma en van elk ontvangen inkomen $ 1 tot $ 150 naar een goed doel sturen.
IVF-betaling

Alle medewerkers op het hoofdkantoor van Starbucks krijgen indien nodig IVF-betaling aangeboden. Vruchtbaarheidsbehandeling kost gewoonlijk ongeveer $ 20.000.

Bovendien werkt het bedrijf sinds de herfst van 2018 samen met Care.com om 10 dagen kinderopvangsubsidies aan te bieden voor het geval de diensten die normaal door ouders worden gebruikt om de een of andere reden niet beschikbaar zijn. Gedurende deze 10 dagen hoef je slechts $ 1 per uur te betalen om voor een kind thuis te zorgen, en je kunt een kind naar de kleuterschool sturen voor $ 5 per dag.
Tijd voor verdriet

Facebook geeft werknemers 20 dagen betaald verlof om te rouwen om hun naasten en 10 dagen voor het geval een ver familielid overlijdt. Werknemers kunnen ook maximaal zes weken de tijd krijgen om voor een ziek familielid te zorgen en maximaal drie dagen om voor gezinsleden te zorgen die worden geconfronteerd met een snel behandelbare ziekte zoals griep.
Aanhankelijk vakantie

De Schotse brouwerij BrewDog stelt werknemers in staat hun honden mee te nemen naar het werk. En wie een nieuwe hond krijgt, krijgt een week betaald verlof voor puppyzorg. Het bedrijf doet dit om “het beste bedrijf om voor te werken” te worden, zegt de website.
Chip implantatie

Het in Wisconsin gevestigde technologiebedrijf Three Square Market nodigt werknemers uit om chips te implanteren waarmee ze toegang hebben tot het kantoor, eten kunnen kopen en inloggen op hun werkcomputer. De chips van korrelformaat zijn FDA-goedgekeurd, kosten $ 300 en zijn ontworpen om onder de huid tussen duim en wijsvinger te worden ingebracht. U kunt ze indien nodig verwijderen. 50 van de 80 medewerkers hebben al ingestemd om deze apparaten te implanteren.

Jaarlijks verlof

Het creatieve bureau Sagmeister & Walsh, gevestigd in New York, introduceerde de regel van “7 jaar werk – een jaar vakantie”: elke zeven jaar sluit de oprichter van de studio, de beroemde grafisch ontwerper Stefan Sagmeister, deze voor een jaar, klanten hierover informeren. Dit wordt gedaan om te herstellen, te reizen en niet-commerciële creativiteit te beoefenen. Volgens Sagmeister kun je met zo’n systeem “rebooten” en vervolgens meer succesvolle projecten maken – dus het is zelfs financieel winstgevend voor het bedrijf.
Werkverbod

Luchtvaartadviesbureau SimpliFlying stuurt werknemers elke zeven weken gedwongen op vakantie (voor de Verenigde Staten is dit aantal betaalde vakantiedagen niet typisch). Tegelijkertijd, zoals het hoofd van het bedrijf Shashank Nigam uitlegde, geldt tijdens de week van vakantie de volgende regel: “Als je één e-mail beantwoordt, wordt de week niet betaald. Je reageert op één bericht in Slack – een week wordt niet betaald. ” Het bedrijf schat dat de invoering van een dergelijk beleid de creativiteit met 33% heeft verhoogd, de medewerkerstevredenheid met 25% en de productiviteit met 13%.

 

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Java vacature Twente medior

Goede en betrouwbare rijschool in Amersfoort

Oracle Database Administrator