Up online
Image default
Bedrijven

Orthodontie en mondverzorging

Orthodontie en mondverzorging

Het gebit is voor veel mensen een gevoelig onderwerp. Het is erg sterk, maar kan toch ook erg fragiel zijn wanneer er niet juist mee om wordt gegaan. Hierbij valt te denken aan het verwaarlozen van de tanden door het niet juist of soms zelfs helemaal niet onderhouden van het gebit. Dit kan leiden tot rotte tanden, wat op zijn beurt weer zorgt voor pijn aan de zenuwen. Orthodontie en mondverzorging kunnen hierbij een helpende hand bieden.

Orthodontie is het verplaatsen naar de ideale positie van de tanden. Dit verhoogt de functionaliteit van de tanden, en geeft een fijner aanzicht van het gebit. Dit geeft de patiënt vaak ook een enorme boost, en zorgt ervoor dat de persoon in kwestie minder onzeker is over het gebit en hierdoor sterker in de schoenen staat.

Naast orthodontie volwassenen is ook mondverzorging een belangrijk onderdeel voor een gezond gebit. Het gebit dient goed onderhouden te worden: dat betekent elke dag minstens twee keer poetsen. Het feit dat er twee keer per dag gepoetst moet worden betekent echter niet dat je overal tegen beschermd bent. Wanneer je erg veel suiker of zoetigheid eet, bestaat er een kans dat het glazuur van de tanden wordt aangepast. Wanneer dit verergerd, kan een behandelend arts kiezen voor een kies trekken. Dit is in principe pijnvrij door het gebruik van een verdoving, echter brengt het wel andere nadelen met zich mee. Op de eerste plaats staan de kosten van het trekken van tanden of kiezen: er zal een flink deel, en wellicht helemaal, van het eigen risico opgebruikt worden: dit betekent dat er dus veel geld in de operatie gaat zitten. Hiernaast wordt een volledige narcose niet gebruikt voor zoiets simpels als een tand trekken: je zult dus nog wel volledig bij zinnen zijn, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. Dit betekent dus dat je de tand uit de kaak kan horen getrokken worden. Dit wordt over het algemeen niet ervaren als een fijn geluid: zorg dus voor een goede verzorging van het gebit!

Voor meer info : http://orfeokliniek.nl