Up online
Image default
Bedrijven

Sollicitanten werven met recruitment marketing

In iedere organisatie is het vinden van goede medewerkers een uitdaging. Er zijn veel organisaties die tegelijkertijd met jou werven naar kandidaten. Je kan er dan voor kiezen om zoals altijd je gebruikelijke recruitment technieken in te zetten. Toch blijkt dit steeds minder effectief. Je zou tegenwoordig recruitment marketing moeten inzetten om potentiële medewerkers aan te spreken. Niet alleen voor hen is dit goed, ook je huidige team breng je hiermee naar een hoger level. Wat is recruitment marketing?

 

Recruitment marketing

Deze vorm van recruitment is gericht op het bereiken van potentiële werknemers. Dit geldt zowel voor de latente werkzoekende en de actieve werkzoekende. Het is een recruitmentstrategie die op beide groepen werkzoekende aansluit. Wist je dat de groep latente werkzoekende veel groter is dan de groep actieve werkzoekende? Anders dan aan de oude manier van recruitment is dat bij deze vorm jij naar de potentiële werknemers toe gaat. Het doel van deze nieuwe vorm is dat je potentiële werknemers op een laagdrempelige manier laat kennis maken met jouw organisatie. Dit doe je middels een campagne die voor je doelgroep interessant is. Je gaat dus met je verhaal naar hen toe.

 

Wanneer?

Je zet deze vorm in voordat het sollicitatieproces plaatsvindt. Je gaat bijvoorbeeld naar vakbeurzen om daar naar je doelgroep toe te gaan en de campagne te presenteren. Je denkt goed na bij het opzetten van de marketing over verschillende vragen. Voorbeelden van vragen zijn bijvoorbeeld; waarom werken mensen na 10 jaar nog bij jullie? Wat maakt de organisatie uniek? Waarom is het tof om voor jullie te werken?

 

Doel

Het doel van deze nieuwe vorm van recruitment is dat potentiële werknemers kunnen uitzoeken bij wie ze gaan werken. Het zijn eigenlijk gewoon consumenten. Ze willen weten over de organisatie voordat ze gaan solliciteren. Ze willen zich inlezen, checken de social media en proberen een afweging te maken. Een marketing gerelateerde campagne helpt hier dus ook in. De keuze om vervolgens wel of niet te solliciteren wordt hier strek door beïnvloedt.

 

 

https://www.newskool.nl/recruitment-it-personeel/