Up online
Image default
Dienstverlening

Hoe kan ik opstijgend vocht tegen gaan

Er verschillende manieren van vochtbestrijding doe toegepast kunnen worden. Het vochtprobleem dat het meest voorkomt is woning is opstijgend vocht. Als dit niet wordt behandelt kan dit erg veel schade aanrichten. Dit komt omdat de woning niet is gebouwd van materialen die vochtwerend zijn. Het impregneren van uw muren en ook van de vloer zijn methodes die vaak gebruikt worden voor kelderdichting.

 

Hulp nodig van een kelderdichting specialist?

 

Vochtproblemen doen zich in de meeste gevallen als eerst in de kelder of kruipruimte voor. Een verschijnsel van opstijgend vocht zijn vochtige plekken op de muur of vloer. Wanneer u dit constateert is het aan te raden om een specialist hier naar te laten kijken. Een ervaren vochtbestrijder kan er door middel van kelderdichting voor zorgen dat de vochtproblemen worden verholpen. Om uw muren en vloeren te beschermen tegen opstijgend vocht worden deze geïnjecteerd met een speciale vochtwerende stof. Daarna metselen ze nog een extra vochtwerende laag. Zorg ervoor dat u niet te veel betaald voor kelderdichting. Het uurloon kan per bedrijf verschillen en dat zult u terugzien in de kosten. Om de waarde van uw woning te waarborgen is het aan te raden om kelderdichting aan te laten brengen. Als u de problemen niet laat behandelen kunt u last krijgen van poreuze muren en er kunnen zelfs scheuren ontstaan.

 

Muren en vloeren laten impregneren

 

Een andere vochtbestrijding methode is het impregneren van de muren en vloeren. Hierbij wordt een vochtwerende laag op de muren gespoten die ervoor zorgt dat er geen vocht meer door de muren en vloer kan komen. Naast het impregneren van de muur is het ook verstandig om deze te laten injecteren. Het gevraagde uurloon kan per specialist verschillen. Voordat u een bedrijf aanneemt is het verstandig om eerst meerdere offertes aan te vragen.

 

Er zijn verschillende variabelen die de uiteindelijke prijs van de diensten van vochtbestrijding bedrijven bepalen. Dit zijn onder andere de technieken en de materialen. Wij raden u aan eerst een diagnose uit te laten voeren voordat u contact opneemt met een vochtbestrijder. In veel gevallen kan dit via de gemeente. De vochtproblemen kunnen namelijk ook zijn ontstaan door een lekkage. Als de specialist u heeft verteld waar de oorzaak van het probleem ligt en wat eventuele oplossingen zijn kunt u daarna bij meerdere een partijen een offerte aanvragen.

Voor meer info : http://www.vochtigemuren-wijzer.be/opstijgend-vocht/west-vlaanderen/wielsbeke/

Gerelateerde artikelen

Taxi Vught

Proefschrift drukken in Ede!

Afvalwaterzuiveringsstation: leer de belangrijkste stappen kennen