Category Archives: Eten en drinken

Gezond uit eten? Met deze tips lukt het

Gezond uiteten – hoe doe je dat? Stel, je bent een fervent eeltliefhebber. Je gaat heel graag uit eten en probeert graag zoveel mogelijke diverse keukens en culinaire hoogstandjes uit de hele wereld. Sterker nog, je wordt er zelfs goed in en vrienden en familie komen bij jou voor advies waar je goed kunt eten. Al dat leuks heeft (helaas) natuurlijk wel een keerzijde, want iedereen weet dat teveel eten… Read Article →

Facilitaire dienstverlening in de zakelijke markt

Wanneer een bedrijf een positieve groei doormaakt komt er een moment dat de span of control dreigt te worden overschreden. Dat zijn mooie, maar ook belangrijke momenten waarop er binnen de organisatie een nieuwe stap dient te worden gemaakt. Zo kan het zijn dat er bepaalde onderdelen binnen uw organisatie niet meer in eigen hand kan worden uitgevoerd, maar nu beter kan worden uitgevoerd door een extern persoon of bedrijf… Read Article →

Top catering in de provincie Gelderland

Catering is tegenwoordig steeds moderner aan het worden en waar vroeger de lokale winkel specialist in de foodsector, van slager yot horeca winkel, hier op een eenvoudige manier een invulling aan gaf zie je nu steeds vaker dat hier echte specialisten op de markt zijn gekomen. Wat doen de cateraars nu eigenlijk precies en hoe kunnen zij u als consument of bedrijf ondersteunen? In dit artikel geven wij hier meer… Read Article →

Olijfolie Manolakis is de beste extra vierge biologische olijfolie uit Kreta. Traditionele olijfolie

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste premium kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en zacht om in te bakken en alle warme en koude menus. Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk. Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA…. Read Article →

risotto recepten

Een authentieke, heerlijke risotto recepten met de herfstsmaak van paddestoelen. Naar smaak kunt u de paddestoelen variëren, zeker als wilde paddestoelen beschikbaar zijn. Controleer de gaarheid van de rijst door een hapje te nemen; kook de rijst beetgaar, dus stevig, maar niet hard van binnen.   1,4 liter kippenbouillon, apart te verwerken 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken 500 gr portobello paddestoelen, in dunne plakjes 500 gr champignons, in dunne… Read Article →

Yquem uit 1811 bracht astronomisch bedrag

In Londen werd 85.000 euro betaald voor een fles Château d’Yquem uit 1811. Dat is een zoete witte wijn uit Sauternes, een wijnappellatie in Bordeaux. Als enige wijn uit dit gebied heeft hij de hoogste status van “grand premier cru classé”. 1811 gaat door als een van de beste wijnjaren ooit. Laat u als wijnliefhebber niet uit het veld slaan, want er zijn ook betaalbare Yquem’s te koop. De Franse verzamelaar… Read Article →

De verleidelijke Sauternes

In het zuiden Frankrijk in het zuiden van de Graves aan de rivier de Garonne ligt het wijngebied Sauternes, beroemd om zijn ongeëvenaarde edelzoete wijnen. De wijnen worden hier gemaakt van de sémillon en sauvignon blanc met edele rotting, de zogenaamde ´pourriture noble´, veroorzaakt door de schimmel botrytis cinerea. Eén premier cru supérieur, te weten Château d’Yquem, daarnaast elf premier crus en vijftien deuxième crus. Eigenlijk bestaat het gebied uit twee gebiedjes,… Read Article →

Pro Wein viel een klein beetje tegen voor Wijnpromotor

Heeft u de Pro Wein in Düsseldorf gemist, dan moet u naar de China, want daar is de volgende beurs. Wijnpromotor was uiteraard ook aanwezig om te zien wat er aan nieuwe wijnen te vinden is. De wijnproevers van Wijnpromotor kwamen speciaal naar de beurs om te zien of er misschien mooie Biodynamische wijn te vinden was. De laatste keer dat hiervoor naar een beurs werd gegaan was naar de biowijn beurs… Read Article →