risotto recepten

Een authentieke, heerlijke risotto recepten met de herfstsmaak van paddestoelen. Naar smaak kunt u de paddestoelen variëren, zeker als wilde paddestoelen beschikbaar zijn. Controleer de gaarheid van de rijst door een hapje te nemen; kook de rijst beetgaar, dus stevig, maar niet hard van binnen.

 

  • 1,4 liter kippenbouillon, apart te verwerken
  • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
  • 500 gr portobello paddestoelen, in dunne plakjes
  • 500 gr champignons, in dunne plakjes
  • 2 sjalotjes, in stukjes
  • 340 gr Arborio rijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 60 gr boter
  • 5 eetlepels versgemalen Parmezaanse kaas
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze risotto

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

  1. In een sauspan op een laag vuur de bouillon verhitten.
  2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 2 eetlepels olijfolie verhitten. De paddestoelen toevoegen en in ong. 3 minuten zacht bakken. Paddestoelen met vocht uit de pan halen en apart zetten.
  3. 1 eetlepel olijfolie aan de koekenpan toevoegen en daarin de sjalotjes 1 minuut bakken. Rijst toevoegen en ong. 2 minuten door de olie roeren. Als de rijst licht goudkleurig is de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen. 125 ml bouillon toevoegen en onder constant roeren laten absorberen. Procedure herhalen met telkens 125 ml bouillon, constant roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (15-20 minuten).
  4. Pan van het vuur halen en paddestoelen met vocht, boter, bieslook en Parmezaanse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Tip:

Dit gerecht kan makkelijk vegetarisch klaargemaakt worden door de kippenbouillon te vervangen met groentebouillon.

Voor meer info : http://www.risottomaken.nl/