Up online
Image default
Financieel

Tips voor het afsluiten van de beste speedbootverzekering

Een speedboot is sinds jaar en dag zowat de populairste boot die er op de markt is terug te vinden. Voor heel wat mensen geldt dat ze ervoor kiezen om deze op een bepaald ogenblik te kopen zodat ze niet langer verplicht zijn om te huren. Dat blijkt vaak een zeer interessante keuze te zijn. Dit niet in het minst wanneer je bijvoorbeeld regelmatig van plan bent om met je speedboot naar het buitenland op vakantie te gaan. Wil jij graag dat jouw speedboot wordt verzekerd? Dan is dat mogelijk door het afsluiten van een speedbootverzekering. Je moet er in de praktijk wel rekening mee houden dat je hiervoor rekening dient te houden met een aantal belangrijke tips. Om welke tips het daarbij precies gaat laten we je zeer graag hieronder ontdekken.

Tip 1: Hou rekening met de waarde van jouw speedboot

Veel mensen vragen zich af of het nu wel of niet van belang is om een speedbootverzekering af te sluiten. Wij kunnen eigenlijk alleen maar aangeven dat dit altijd het geval is. Het mag dan wel zo zijn dat een dergelijke verzekering afsluiten in Nederland niet bij wet verplicht is, toch moet het gezegd dat er zeker een aantal zeer belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Niet in het minst zorg je er op deze manier voor dat jouw investering wordt beschermd wanneer er zich op een zeker ogenblik een schadegeval voordoet. Wordt er door jou onverhoopt schade aangericht aan de boot van derden? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze gewoon zal worden gedekt.

Tip 2: Welk type speedbootverzekering wil je afsluiten?

Wanneer je een speedbootverzekering wenst af te sluiten zal je kunnen vaststellen dat er verschillende soorten mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Eén van de eerste mogelijkheden waarover je beschikt is de zogenaamde WA-verzekering. Dit is een voordelige verzekering die zorgt voor het dekken van de schade aan derden. Er bestaan echter ook andere soorten speedbootverzekering die over meer uitgebreide dekkingen beschikken zoals bijvoorbeeld de WA+ beperkt evenals de WA+ volledige cascoverzekeringen. Hoe uitgebreid je jouw speedboot precies wenst te laten verzekeren is uiteraard geheel aan jou om te bepalen.

Tip 3: Welk vaargebied dient er te worden gedekt?

Ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om een speedbootverzekering af te sluiten maken deze keuze omdat ze van plan zijn om met hun boot naar het buitenland te trekken. Dat is zeer verstandig. Er moet immers rekening mee worden gehouden dat de bootverzekering in Nederland dan wel niet verplicht mag zijn, voor heel wat andere landen geldt dat dit wel degelijk het geval is. Je hoeft deze landen overigens ook absoluut niet ver te gaan zoeken, integendeel. Ga bijvoorbeeld maar eens op vakantie naar Spanje, Griekenland of Kroatië. Voor al deze landen (en nog heel wat andere) geldt dat je verplicht in het bezit dient te zijn van een speedbootverzekering. Is dat niet het geval? Dan riskeer je absoluut een grote boete. Controleer dus hoe dan ook altijd of jouw verzekering over een passend vaargebied beschikt. Dit is absoluut van zeer groot belang.

Heb jij juist een boot met een mast? Denk dan aan een zeilbootverzekering!