Uponline

Bruidsfotografie Zwolle

Bruidsfotografie is een bijzonder vak!

 

Voor de Zwolse fotograaf Vincent Hartman is het maken van bruidsreportages vooral het verbinden van het heden met de toekomst en met het verleden. Een bruidspaar verbindt zich, veelal op jonge leeftijd, voor eeuwig met elkaar. Fotograaf Zwolle fotografeert bruiloften vanaf de begin jaren negentig. Zelf was hij toen nog niet getrouwd, nu inmiddels al 17 jaar. Met een aantal bruidsparen uit die tijd heeft hij, zelf nu achter in de veertig, nog steeds contact, maar een groot deel heeft hij na de laatste nabestelling nooit weer gesproken. Met sommige stellen ontstaat de relatie al vroeg met een love shoot in de fotostudio, gevolgd door een bruidsreportage, zwangerschaps shoot en jaren later de eerste gezinsfoto’s. Ook erg leuk is het fotograferen van verschillende stellen binnen dezelfde familie of vriendengroep. Dit laatste is binnen het Sallandse Heino, waar de studio nu gevestigd is een typisch fenomeen, dat in de stad Zwolle niet voor kwam.

 

 

Bruidsfotografie Zwolle – Heino

 

Recentelijk, we spreken nu mei 2015, heeft Fotograaf Zwolle de bruidsreportage mogen verzorgen van de dochter van een Zwols gezin waar hij begin jaren negentig al eens familiefoto’s voor heeft gemaakt in de fotostudio. Over het verbinden van heden, verleden en toekomst gesproken! Het vak fotografie houd je jong door de contacten met verschillende leeftijdsgropen en door de lichamelijke inspanning die bij een aantal disciplines vereist zijn. Niet in de laatste plaats bij trouwfotografie. Trouwfotografie is topsport scheef Fotograaf Zwolle al eens in een blog.

 

Bij de trouwreportage van dit stel was het met recht een rondje Zwolle. De reportage startte tradiotioneel met de ‘making of the bride’ bij het ouderlijk huis van de bruid in Zwolle. Vervolgens zijn de daggasten opgehaald met een grote gele oude Amerikaanse schoolbus van restaurant Jan Steen in Heino om naar de Schepenzaal in het centrum van de Stad gebracht te worden. Hier stonden de fotograaf en de videograaf (van RiDali) aan in de aanslag. Vervolgens naar de kerk van de Hervormde Gemeente Zalk en Veecaten voor de kerkelijke inzegening.

 

Het rondje Zwolle eindigde met een knalfeest bij Restaurant Jan Steen in Heino

Voor meer info : http://www.vincenthartmanfotografie.nl/bruidsreportage/bruidsfotografie-zwolle-heino

Tags: