Up online
Image default
Gezondheid

Is krentenbaard besmettelijk?

Is krentenbaard besmettelijk?

Of krentenbaard nou wel of niet besmettelijk is vaak onduidelijk. Dat het er alles behalve smakelijk uit ziet is iedereen het wel over eens.

Krentenbaard is zoals je misschien al verwachtte erg besmettelijk zodra de bultjes openspringen en er pus vrijkomt. Je kunt zowel je zelf als andere hiermee besmetten. Jezelf indien je met het besmette andere delen van je lichaam aanraakt en andere wanneer zij direct of indirect met de besmetting in aanrakingen komen. Ons advies is om er niet aan te krabben en vaak je handen te wassen met zeep. Op deze manier kan het virus zo min mogelijk worden overgedragen.

Zoals gezegd kan het ook indirect worden overgebracht. Denk aan gezamenlijke handdoeken, kleding wat aan het bed hangt wat wordt opgepakt. En in het geval van kinderen natuurlijk gezamenlijk speelgoed.

Ook is het mogelijk dat krentenbaard op de voetzolen ontstaat, dan is het van zelf sprekend dat je niet met blote voeten moet lopen anders kun je ook besmet raken.

Manieren om besmetting veel al te voorkomen zijn:

Zoals reeds gemeld de blaasjes praktisch niet aanraken en niet te krabben. Ook de handen regelmatig wassen hoort hierbij. Tevens is het ook belangrijk dat je geen beddengoed, kleding en speelgoed in het geval van kinderen deelt met andere. Tevens uit preventie niet met blote voeten lopen.

Voor meer informatie over krentenbaard verwijzen wij u graag door naar onze website:
Krenten Baard Informatie

Voor meer info : http://www.krentenbaard.biz