Up online
Image default
Gezondheid

Laag libido bij vrouwen

 

Laag libido vrouw

Vrouwen kunnen helaas ook last hebben van een laag libido. Het is overigens niet zo dat vrouwen hier meer last van ondervinden dan mannen. Het komt namelijk ongeveer even vaak voor bij beide geslachten. Echter ligt de oorzaak wel vaak in een andere hoek. In dit artikel richten we ons op de vrouw. Waarom is het libido bij jou laag, wat zijn de oorzaken en bovenal hoe krik je je libido weer op.

 

Oorzaak laag libido vrouw

De oorzaken, het zijn er namelijk vaak meerdere, ligt bij vrouwen aan verschillende componenten. Hieronder meer.

 

  • Verkeerder setting: zo is het mogelijk dat de setting iedere keer niet juist is, waardoor jij niet in de stemming komt. Hier een verandering in brengen is dan erg belangrijk. Wanneer jouw intieme momentje met je vriend/man iedere dag net voor het slapen is, kun je dit eens omgooien. Neem de tijd voor elkaar wanneer je niet moe bent, zet kaarsjes aan, trek een spannends setje aan waarin jij je goed voelt enzovoort.
  • Emotie: vrouwen ervaren over het algemeen meer emotie dan mannen. Wanneer je een slechte dag hebt gehad op je werk of er iets anders naars is gebeurd waar je over een langere periode emotioneel verdrietig over bent, kan dat een belangrijk component zijn voor een laag libido. Want hé je hebt wel wat anders aan je hoofd. Om dit te veranderen is het vooral voor jezelf belangrijk om de knop even om te zetten. Focus je voor de komende 60 minuten op jezelf en je vriend. Probeer prikkelende gedachtes naar boven te brengen en fantaseer erop los.
  • Stress: één van de meest voorkomende. De oorzaak van stress kent vele aspecten en kan de te maken hebben met bovengenoemde punten. Bij stress is het ook belangrijk om toch te proberen je hoofd leeg te maken. Schrijf het bijvoorbeeld op. Schrijf je nare gebeurtenis of gedachten van je af. Zet er een punt achter en sla het boekje dicht. Probeer voor jezelf een manier te vinden om iets af te sluiten. Lukt dit niet? Probeer dan eens:
  • Libido verhogende middelen: Klinkt raar en drastisch, maar zo’n pilletje kan een wereld van verschil brengen. Je testosteron gehalte krijgt een boost waardoor je drang naar intimiteit ineens erg vergroot. Zie zoiets als laatste redmiddel of als hulp om je zelfvertrouwen terug te krijgen.

 

– Welke libido verhogende middelen zijn geschikt voor vrouwen?

 

Voor meer info : http://www.libidoxl.nl/

Gerelateerde artikelen

Donkere vlekken onder oksels lichter maken

Botox tegen tandenknarsen

Zwangerschapsmasker armen