Up online
Image default
Gezondheid

Oorzaken en Gevolgen van Impotentie

Wat is Impotentie

Impotentie betekent eigenlijk dat een man niet in staat is om een erectie te krijgen waarmee hij (lang genoeg) geslachtsgemeenschap kan hebben. Dit is een zeer vervelende aandoening en komt bij 1 op de 5 mannen boven de 18 jaar voor. Hoe komt het dat mannen hier mee te maken krijgen en wat komt hier allemaal bij kijken?

 

Wat zijn de oorzaken

Impotentie kan twee verschillende soorten oorzaken hebben. Het kan zo zijn dat een man geen of niet voldoende een erectie kan krijgen vanwege psychische problemen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld vervelende seksuele ervaringen in het verleden. Onzekerheid over het lichaam is ook een veel voorkomende oorzaak. Prestatiedrang is een andere psychische oorzaak waardoor mannen impotent kunnen worden. Het kan ook zo zijn dat de erectieproblemen van de man te maken hebben met fysieke problemen. Een ongezonde levensstijl kan er voor zorgen dat de man impotent wordt. Medicijnen, roken, alcohol en medicijnen kunnen hier de oorzaak van zijn. Maar niet alleen de levensstijl zijn reden voor een fysieke oorzaak. Ook komt het soms voor dat er in een bepaalde familie vaak voorkomt dat een man impotent is. In dit geval kan het in de genen zitten.

 

Wat zijn de gevolgen

Als een man impotent is betekent dit dus dat hij niet, of niet goed genoeg een erectie kan krijgen. Dit houdt in dat de man geen geslachtsgemeenschap kan hebben. Het feit dat een man geen erectie kan krijgen houdt overigens niet in dat deze man zich dan niet zou kunnen voortplanten. Als het sperma voldoende zaadcellen bevat die gezond zijn, kan een man alsnog kinderen krijgen. Een man die impotent is hoeft dus niet perse onvruchtbaar te zijn. Mannen die kampen met deze aandoening krijgen vaak psychologische klachten. Als een man impotent is met als oorzaak psychologische klachten dan zullen de psychologische gevolgen alleen maar tegen hem werken.

Gelukkig kunnen mannen met een bezoekje aan de dokter vaak al snel worden geholpen met deze aandoening. Gezien het feit dat 1 op de 5 mannen van boven de 18 te maken krijgt met erectieproblemen wil al wel zeggen dat het niets is om je voor te schamen! Maak dan ook gerust een afspraak bij de dokter en zorg dat hij je kan helpen!

Voor meer info : http://ouderdomskwaal.tumblr.com/