Up online
Image default
Gezondheid

WAT DOET EEN DIËTIST?

Onze diëtisten in Schiedam zijn niets anders dan voedseldeskundigen. De diëtiste adviseert en begeleid u in het proces tot het komen van een gezondere levensstijl door middel van uw voeding. Voeding is een dagelijkse menselijke behoefte, essentieel om in leven te blijven. Maar het is tevens ook de bouwstof van ons lichaam zodat wij sterk en gezond kunnen blijven en worden. Daarom is het belangrijk om heden ten dage heel veel te weten over schadelijke voeding wat u allemaal wel of niet kunt of mag eten. Zoals een bekende gezegde zegt; alles is geoorloofd maar niet alles bouwt op. Daarom moet u ook zeer kieskeurig zijn wat u wel of niet eet. En daar helpt de diëtiste u heel graag mee. Om u door middel van wetenschappelijk advies te voorzien van wat wel of niet goed is en op welke tijdstippen u uw voeding het best kunt nuttigen.    

IS 1 CONSULT VOLDOENDE? 

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. De aantal consulten die u als persoon nodig zult hebben om u helemaal op peil en naar tevredenheid van uzelf en de diëtiste, en meestal ook de arts te brengen hangt helemaal van uw gezondheidstoestand af. Zo kan een chronische patiënt met meerdere aandoeningen die al reeds jaren mee bekend is meer tijd nodig hebben dan een gezond persoon die zich slechts gezond wilt houden met hetgeen hij of zij eet. Daarom zijn wij hier in Schiedam met onze diëtisten ervan bewust dat elke cliënt anders is. Nadat wij een intakegesprek met u hebben gehad en wij een beter beeld hebben van wat u naar ons toe heeft geleid, hetzij zelfstandig of via een verwijzing van de huisarts, kunnen we gerichter een stappenplan voor u in elkaar zetten en dan ook direct de minimale aantal consulten meenemen hierin.  

ZIJN JULLIE DIËTISTEN ERVAREN? 

Onze diëtisten zijn zeer ervaren en dat komt door heel veel jaren ervaring dat ze hebben in het beroep dat zij uitoefenen. Ook zijn onze diëtisten hier in Schiedam verplicht gesteld om zich regelmatig bij te scholen door nationale en internationale organisaties, een voorwaarde die tevens ook door het ministerie van volksgezond, sport en welzijn wordt gesteld voor alle diëtisten werkzaam in Nederland