Up online
Image default
Gezondheid

Wat maak Chiazaad gezond en wat is de voedingswaarde

 

Wat is Chiazaad?

Chiazaad is een zaad en afkomstig van de Chia plant. De zaden worden uit de bloemen van betreffende plant gewonnen. De zaden worden al eeuwenlang gebruikt voor medische doeleinden en dat is niet voor niks. De zaden zitten namelijk boordevol goede stoffen. Enkele daarvan zijn: ijzer, calcium, B1, B2, B3, eiwitten en nog veel meer. De zaden worden ook door veel sporters gebruikt ivm de energie die je er van krijgt, plus de eiwitten die de spieren voeden. Ook worden de zaden aangeraden en gebruikt bij mensen die willen afvallen. Dit komt omdat de zaden tevens zorgen voor een snellere spijsvertering en omdat ze je een vol gevoel geven, dat laatste wel alleen wanneer je de zaden eerst 10minuten in water laat weken.

 

Chiazaad voedingswaarde 100g

In 100 gram chiazaadjes zitten de volgende voedingsstoffen. Aangeraden is om niet meer dan twee theelepels op een dag te nemen. De reden hiervoor lees je hieronder.

  • IJzer: 16.4 mg
  • Calcium: 714 mg
  • Eiwitten: 20.7 g
  • Koolhydraten: 41,8 g waarvan 41.2 g vezel
  • Vitamine B3: 613 mg
  • Vitamine B1: 0,18 mg
  • Vitamine B2: 0,04 mg

 

Nadelen Chia zaad

Er kleven helaas ook enkele nadelen aan de chiazaad. De zaadjes hebben namelijk niet op iedereen een positieve uitwerking. Voor mensen die gevoelig zijn voor deze zaden, treden de volgende klachten op. Misselijkheid, winderigheid, opgeblazen gevoel en diarree. Wanneer je merkt dat je een van deze klachten hebt, stop dan met het nemen van de zaadjes en kies voor een alternatief. Een goed alternatief kan zijn groente thee pillen (voor afvallen en een snelle stofwisseling), hennepzaad en bijvoorbeeld lijnzaad. Luister bij alle superfoods goed naar je lichaam. Ieder lichaam kan namelijk anders op een superfood reageren.

 

Chiazaad Bestellen

 

Voor meer info : http://www.chiazaad.biz

Gerelateerde artikelen

Ontdek de vrouwenmagneet Malesize

Een behandeling bij de kaakfysio

Zadelstoel de zit stahulp tijdens uw werkzaamheden!