Up online
Image default
Hobby en vrije tijd

14 weken zwangerschap informatie en symptomen

Week 14 van de zwangerschap

U begint nu aan het tweede trimester van de zwangerschap. In de 14de week ervaren heel veel vrouwen een relaxed gevoel. Dit komt waarschijnlijk omdat de kritieke fase voorbij is. In de eerste 3 maand is er een reële kans op een miskraam. U moet wel gezond blijven leven, want dit is erg belangrijk voor de baby.

Week 14 is aangebroken en uw baby kan nu fronzen, een grimas trekken, plassen en zelfs scheel kijken. Tevens kan de baby af-en-toe al aan zijn of haar duim zuigen. Uw baby zal nu constant in beweging zijn. De baby begint te begrijpen, en met wat geluk kunt u op de echo zien dat hij of zij de duim in het mondje steekt.

Uw baby is ook nu nog steeds bezig met ontwikkeling, zoals die van zijn of haar stembanden. De hoofdhaartjes en wenkbrauwen beginnen te groeien. Hij of zij kan de armpjes en beentjes steeds beter bewegen. De baby wordt met de dag actiever.

Zoekt u een baby luisteraar voor u ongeboren baby?

Ik ben 26 weken zwanger en mijn man heeft geen behoefde meer om met mij de liefde te bedrijven. Hij zegt dat hij bezorgt  is dat het hebben van geslachtsgemeenschap de baby pijn doen, maar ik vermoed dat hij zich gewoon niet meer aangetrokken voelt tot mij. Ik heb geprobeerd om hem gerust te stellen en hem ervan te verzekeren dat het voor de baby niet onveilig is, maar tot nu toe helpt dit niet, en ik ben het eigenlijk zat om te moeten bedelen en zeuren om geslachtsgemeenschap. Een vrouw in verwachting heeft nog gewoon haar aandrang tot lichamelijk contact, vaak meer dan voor de zwangerschap en ik vind het niet fijn afgewezen te worden. Het is ons eerste kind en ik ben bang dat het idee dat ik moeder gaat worden mij minder aantrekkelijk maakt. Is dit iets tijdelijks of gaat het verlangen van zijn kant weer terug keren? Heeft iemand ervaring hiermee?

Voor meer info : http://www.wekenzwangertips.nl/