Linkbuilding

Linkbuilding

Hoger scoren in de zoekresultaten van Google, dat is de droom van iedere web eigenaar. Het is uitermate frustrerend om jezelf op de tweede pagina of nog lager terug te vinden, want zeg nou zeg, wie kijkt er ooit verder dan de eerste tien pagina’s? Dan moet je wel heel erg wanhopig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een top tien notering bij bepaalde sleutelwoorden verreweg de meest effectieve methode is om meer bezoekers op je website te krijgen. Mensen typen nog liever totaal nieuwe zoekwoorden in dan dat ze even doorklikken. Je vraagt je nu ongetwijfeld af hoe jij ervoor kunt zorgen dat dit ook jouw website ten deel valt. Dat kan je doen aan de hand van het begrip linkbuilding. Linkbuilding is de manier om hoog in Google terecht te komen, dat staat als een paal boven water. Dit is een ingewikkeld proces en daar zullen we weldra meer over gaan vertellen. Het is belangrijk om te weten dat er vele aanbieders op de markt zijn die gespecialiseerd zijn in de wondere wereld die linkbuilding heet. Alleen in Nederland zijn er al genoeg linkbuilding specialisten te vinden. Typ het woord linkbuilding maar eens in en je vindt direct tien Nederlandse bedrijven die jouw website hier maar wat graag bij helpen. Zoals je al kunt opmaken uit de tekst zullen deze tien sites zelf ook optimaal gebruik maken van linkbuilding. Anders zouden ze nooit op de eerste pagina van Google terecht komen. Ditzelfde principe geldt trouwens ook voor andere zoekmachines, maar bijvoorbeeld Bing of Yahoo worden vrijwel niet gebruikt in de Westerse landen. Ongeveer meer dan 95 procent van de internetgebruikers doen dit via Google dus je kunt wel stellen dat Google de absolute marktleider is. In de volgende twee alinea’s gaan we wat dieper in op de betekenis van linkbuilding en in welke mate een bedrijf jou daarbij kan helpen.

Wees slim en maak gebruik van linkbuilding

50 procent van het gevonden worden door Google is afhankelijk van zoekmachine optimalisatie. Met behulp van zogenaamde SEO-teksten kunt u de site daardoor beter vindbaar maken. De andere 50 procent wordt veroorzaakt door de linkbuilding. Wat is dit nu precies? Op websites staan vaak links naar andere websites. Al deze links naar je eigen site worden verzameld door Google en daar komt een ranking uit. Hoe meer links je hebt geplaatst op andere websites, en hoe beter de keywords zijn die je daarin hebt verwerkt, des te hoger scoort je in de uiteindelijke ranking. De kwaliteit van deze zogenaamde backlinks zijn aldus van groot belang en het verzamelen daarvan wordt linkbuilding genoemd. Het is dus uitermate belangrijk dat de kwaliteit van deze links hoog is. Het bedrijf dat je hiervoor inhuurt zal gaan bekijken welke sleutelwoorden het beste zijn voor het aanmaken van deze backlinks. Wat een standaard linkbuilding bedrijf zal gaan doen is hieronder beschreven.

  • Eerst zal er gekeken worden welke sleutelwoorden het beste passen bij je website. Heb je bijvoorbeeld een website voor bruidsmode, dan zullen de steekwoorden bijvoorbeeld zijn: bruidsmode, bruidsschoenen en bruidslingerie.
  • Er daarna gekeken worden op welke sites deze backlinks het beste geplaatst kunnen gaan worden. het heeft weinig zin om reclame te gaan maken voor een bruidswinkel op een site voor uitvaartverzekeringen. Hier moet dus ook goed over nagedacht worden. Dat zal het linkbuilding bedrijf vast en zeker tot in de puntjes beheersen.
  • Dan is het zaak van het aanmaken van deze backlinks en ze implementeren op de relevante sites. Uiteraard zal het zo zijn dat Google zich uiteraard ook blijft ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk om regelmatig te checken waar er verbeterpunten liggen. Linkbuilding is dan ook een nooit eindigend proces waar je veel in moet investeren.

Bedrijfsafhankelijke linkbuilding

Naarmate de belangen groter worden, worden de bedragen ook groter. Mocht je een bedrijf hebben opgericht waarmee je online films verkoopt, dan wordt het erg lastig voor je om linkbuilding te gaan gebruiken. Je begrijpt ongetwijfeld dat de grote coöperaties het meeste geld hebben en dientengevolge meer middelen hebben om linkbuilding te gebruiken. Zij hebben door de jaren een enorme backlink catalogus op weten te bouwen waardoor het lastig voor jou als beginner wordt om überhaupt bij de eerste 30 zoekresultaten terecht te komen tenzij je natuurlijk enorm veel geld hebt, dan kan je het erop wagen. Een betere manier voor jou is om dan gebruik te gaan maken van zogenaamde seo teksten. Dan is de kans nog redelijk groot dat je via bepaalde zoekwoorden toch nog een aardige plek weet te veroveren met je website. Mocht je in een veel kleinere markt opereren, dan heb je ook minder concurrentie. Het is dan zeker te overwegen om eens aan linkbuilding te gaan doen. Er is dan immers een veel grotere kans op succes. Ben je dus banketbakker en denk je erover na om online taarten aan te gaan bieden, dan is dit zeker een goed idee. Niet alleen omdat taarten erg lekker zijn maar ook omdat er nog niet zoveel online banketbakkers zijn. Door slim gebruik te maken van linkbuilding verover je dan ook nog eens een hoge plek in de ranking van Google. Als je meer informatie wilt over dit handige hulpmiddel, dan zit er wederom maar een ding op en dat is door eens te gaan googelen. Je vindt dan veel teksten en filmpjes over dit onderwerp net als veel klantenervaringen. Deze zullen je ongetwijfeld doen overtuigen om linkbuilding te proberen.

Voor meer info : http://www.2cwebdesign.nl/een-positie-hoog-in-google/

Tags: