Up online
Image default
Mode en Kleding

Hier let je op bij nieuwe schoenen passen

Een nieuw seizoen betekent vaak tijd voor nieuwe schoenen. De winkels liggen dan vol met de nieuwste collecties, waardoor we onze zomer schoenen inruilen voor warmere wintermodellen, of juist andersom. Het is goed om te letten op een model dat precies past bij jouw voeten. Uit onderzoek blijkt dat mensen toch vaak een maat te klein of te groot dragen. Hoe pas je op de beste manier schoenen? Dat leggen we je uit. 

Ga voor leer

Het aanbod aan schoenen is natuurlijk enorm, zowel online bij bijvoorbeeld Mason Garments, als in winkels. Je hebt talloze materialen en prijsklassen. Leer is vaak een duurder materiaal, maar vaak ook hoger in kwaliteit. Het is comfortabel, stevig en flexibel. Maar het ventileert ook goed, wat zweetvoeten voorkomt. Leer vormt zich naar de vorm van je voet naarmate je de schoenen draagt, wat zorgt voor een perfecte pasvorm. Hoewel leer dus mogelijk wat duurder is, is het de investering wel waard. En zorg je op voorhand al voor een schoen die goed gaat zitten. 

Zorg dat ze goed passen

Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zoals onderzoek aantoont, dragen veel mensen schoenen die te klein of te smal zijn, wat kan leiden tot vervorming van je voet en meer klachten. Een handige tip: verwijder de binnenzool uit de schoen in de winkel en plaats je voet (met sok) erop. Als de randen of uiteinden van je voet over de zool heen vallen, zijn de schoenen te klein. Je voet moet binnen de randen van de binnenzool passen om ervoor te zorgen dat de schoenen goed passen en comfortabel zijn.

Pas ze aan het einde van de middag

Ben je van plan om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen en staat er een uitgebreide shopsessie op de planning? Bezoek dan een schoenenwinkel aan het einde van de middag. Gedurende de dag zwellen je voeten namelijk een beetje op door het vele staan en lopen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de schoenen aan het einde van de dag nog steeds comfortabel zitten en niet knellen, zelfs als je voeten wat opgezet zijn. Heb je online een paar mooie schoenen gezien? Bestel ze gerust, maar pas ze thuis dus bij voorkeur in de namiddag. Op die manier kun je ook online gekochte schoenen controleren op pasvorm en comfort.