Up online
Image default
Rechten

Iso 22000

ISO2200 is een van de zaken waar een bedrijf aan zou moeten voldoen volgens de voedselveiligheid. Het mooi aan deze ISO norm is dat het wereldwijd is. Dat geeft heel veel duidelijkheid. Het is fijn ook dat deze norm toepasbaar is op de hele voedselketen. Hierdoor krijg je dat de hele keten aan dezelfde norm moet voldoen. Ideaal voor duidelijk. Dit zie je tegenwoordig nog niet in alle sectoren. Daarom goed om te zien dat de voedselketen hierin een echte voorloper is met de ISO 22000 norm. Deze norm heeft uiteraard veel verschillende eisen waar een bedrijf aan moet voldoen. Dit geeft ook een aantal uitdagingen voor de bedrijven die er aan willen voldoen. We hebben een aantal uitdagingen op een rij gezet. Zodat we wat inzicht kunnen verschaffen.

 

Uitdagingen ISO 22000

De volledig naam van ISO 22000 is trouwens ISO 2200 voedselveiligheid managementsystemen, eisen aan een organisatie in de voedselketen. Dat is een goede naam die meteen ook aangeeft waar het voor bedoeld is. Zoals je waarschijnlijk wel weet staat ISO voor de internationale organisatie voor standaardisatie. Dit is een internationaal orgaan die duidelijkheid verschaf in de normen die gesteld wordt. Eigenlijk is het lastig om een echte lijst de maken voor de grootste uitdaging. Wij willen daarom wel stellen dat de grootste uitdaging voornamelijk is het voldoen aan alle normen en hierop ook getoetst worden. Met de nieuwe norm zijn er twee extra uitdagingen bijgekomen. Namelijk de high level structure en de focus op het risicogebaseerd denken. 

 

Voldoen aan ISO 22000

Wil je met jouw bedrijf voldoen aan de norm dan is het verstandig om een partij in te schakelen die je kan helpen. Er zijn namelijk verschillende platformen die dit een stuk makkelijker kunnen maken. Goed om hier gebruik van te maken. Voldoen aan de norm is al lastig genoeg. Waarom niet gebruik maken van de zaken die anderen al bedacht hebben. 

 

Voor meer info : https://rdmg.nl/normen/iso-22000/