Uponline

Surfvakantie

Surfvakantie

Surfen is een aandoenlijke avontuurlijke bezigheid. De meeste surfers trekken naar oorden waar ze hoge golven kunnen trotseren om richting het land te glijden op hun board. Een andere vorm van surfen die in Nederland veel populariteit geniet is windsurfen. Nederland staat bekend als een vlak land waardoor er relatief veel wind staat. Op en om de meren waait het door het open gebied vaak iets krachtiger waardoor men er goed kan windsurfen

Windsurfen

De officiële omschrijving voor windsurfen is een watersport beoefend met een plank met daarop een zeil gemonteerd. Er is een giek gemonteerd om het zeil te bedienen en er zit een vin onder het board gemonteerd.

Meren

In het noorden van Nederland zijn veel meren waar volop wordt gesurft. Deze meren zijn vaak niet diep maar wel zeer intrek bij watersporters. Recreatievaart is vooral in Friesland veelvuldig aanwezig. Echter ook in Groningen zijn een aantal meren die zeer populair zijn. Het Schildmeer in de gemeente Slochteren, het Paterswoldsemeer tussen Groningen, Haren eelde en Paterswolde in. Daarnaast het iets minder bekende Leekstermeer en het wellicht bekendste meer van de Provincie. Het Zuidlaardermeer.

Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer ook wel het wolfsbargemeer genoemd Ligt ten zuidwesten van Hoogezand en ten noorden van Zuidlaren. Het meer is 540 ha groot en 5000 tot 8000 geleden ontstaan door de wisselwerking van veengroei en eb en vloed in de Hunze. Het meer ligt op de grens Groningen en Drenthe. Voor driekwart ligt het meer in Groningen en voor een kwart ligt het in Drenthe. Aan de Drenthe’s kant liggen de Bloemert, Planksloot en Meerzicht. In Groningen ligt het recreatiedorp Meerwijck met een aantal jachthavens.

Surfvakanties

Voor een heerlijke surfvakantie worden jongeren gelokt naar het noorden van het land. Hele groepen komen op surfvakantie om te genieten van de omgeving en natuurlijk om hun surf capaciteiten te ontwikkelen. Zeilscholen leren jongeren op een onvergetelijke manier zeilen en surfen in een mooie omgeving. Genietend van het mooie weer en het water worden de technieken van het watersport geleerd. Kinderen worden letterlijk in het diepe gegooid maar komen aan het einde van de vakantie thuis als doorgewinterde watersporter. Uiteraard blijft door oefenen een must. Maar hun liefde voor de watersport wordt sterk ontwikkeld. Ze komen dan ook vaak terug voor een tweede week genieten van het water, wind heerlijke weer en schitterende omgeving. Eenmaal met het virus besmet blijven de optimisten doorgaan met zeilen.

Voor meer info : http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl

Tags: