Up online
Image default
Vakantie

Turkije visum aanvragen

Op reis naar Turkije?
Gaat u lekker voor de zon, zee strand naar Turkije? U heeft groot gelijk. Turkije is een prachtig vakantieland. De hele dag op het strand liggen, genieten van het lekkere eten en ’s avonds misschien wel gezellig de stad in! Voordat u van uw vakantie kunt genieten, is het goed om wat praktische zaken te kennen.

Vóór vertrek
De meeste mensen boeken meteen een all-inclusive vakantie, waarbij de vlucht, verblijf, eten en drinken allemaal in één zit. Desalniettemin, kunt u ook gewoon uw vlucht en verblijf apart boeken. Dit kan soms voordeliger zijn! Wanneer u via Schiphol vliegt, moet u in de meeste gevallen bij vertrekhal 3 zijn. Daar kunt u bij de incheckbalie uw bagage inchecken. U kunt overigens uw stoel al vóór vertrek reserveren. De maximale toegestane bagage is afhankelijk met wat voor maatschappij u vliegt. Maar dit is minstens 10kg en maximaal 30kg. Voor de paspoortcontrole op schiphol en de aankomst in Turkije heeft u een paspoort of ID-kaart nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije.

In Turkije aangekomen
Wanneer u veilig bent geland, kunt u via uw gate doorlopen naar de “bagage claim”. Alleen voordat u uw bagage kunt ophalen, moet u eerst door de paspoortcontrole. Hier is niet alleen een paspoort of ID-kaart vereist, maar tevens heeft u een visum nodig. Met name Nederlanders en Belgen hebben dit visum Turkije nodig om het land binnen te mogen. Het Turks visum is dan ook nog op het vliegveld te koop voor € 25. Hoewel zal dit naar verwachting rond 1 november 2014 alleen nog maar online kunnen gebeuren. Op het vliegveld moet u tevens lang in de rij staan om een visum te kunnen bemachtigen. Online is het visum ook al beschikbaar! Op de website van de Turkse overheid, kunt het visum voor $ 20,70 aanvragen. U kunt dan echter alleen met Credit Card betalen. Wilt u het Turkije visum via iDeal of MisterCash aanvragen? Dan zijn er genoeg Nederlandse aanbieders die voor u het visum kunnen aanvragen. U betaalt dan in de meeste gevallen wel een prijs van rond de 22/25 euro per visum. U ontvangt het visum wel al binnen 24 uur in uw mailbox of via de post!

Online visum Turkije aanvragen tips
Indien u kiest voor het online aanvragen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Om te beginnen dient u bij het aanvragen goed op te letten bij het invullen van uw aankomstdatum. De datum die u invult bij het aanvragen, is meteen de datum waarop uw visum in gaat. Verder is het belangrijk dat u al uw voornamen invult. Sommige reizigers vullen slechts een roepnaam in, terwijl er bijvoorbeeld drie namen op het paspoort staan. Het is dan ook noodzakelijk dat u al uw voornamen invult bij het aanvragen. Mensen die met kinderen reizen, moeten voorts de voornamen van de ouders van de kinderen invullen op het aanvraagformulier. Als allerlaatste tip, raden wij u aan om al uw ingevulde gegevens nogmaals goed te controleren of hier eventueel onjuistheden in staan.

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen