Up online
Image default
Winkelen

Openingstijden

Openingstijden

Je weet het maar nooit met winkels: je denkt dat je weet wanneer je langs kan gaan, maar als je aankomt om half tien ’s ochtends op de dinsdag blijk je opeens voor een dichte deur te staan! De openingstijden zijn weer eens veranderd. Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt: ze lijken zo ontzettend vaak te veranderen. Natuurlijk zouden winkels dit moeten doen, je zou er bijna niet meer om langskomen, maar aangezien het een probleem is dat wel erg veel voorkomt heb je bijna de keus niet om dit soort zaken te boycotten. Je kunt de openingstijden over het algemeen wel opzoeken via de website van deze bedrijven, dat is een geluk, maar dat geldt ook lang niet voor iedere winkel. Vandaar dat we voor jou één site hebben ontwikkeld waarop je alle openingstijden online kan vinden die je maar nodig kan hebben!

  • Eén centrale plaats waar je terecht kan voor alle informatie rondom openingstijden van winkels.
  • Een zo compleet mogelijk aanbod: we verbeteren onze site continu.
  • Overzichtelijke vormgeving waardoor je snel bent waar je moet zijn.
  • We bieden je ook een app aan voor op je mobiele telefoon of tablet: erg handig als je onderweg bent!

Algemene openingstijden

Over het algemeen proberen gemeenten de winkels en andere bedrijven in hun regio zo ver te krijgen dat ze op dezelfde tijden geopend zijn. Op deze manier ziet het centrum van een stad er gezellig en levendig uit op gezette tijden en dat lokt weer klanten. Hoe meer mensen een dagje naar Groningen gaan om te shoppen, hoe meer er ook verkocht wordt in die stad. Ondernemers hebben er dus baat bij dat hun winkels op dezelfde tijden zijn geopend. Als alleen de blokker op maandag om 9 uur open is dan ga je niet snel even de stad in om rond te lopen, te kletsen met een vriendin, en ondertussen te winkelen. Je gaat in de meeste gevallen niet puur voor deze zaak naar de stad, maar als je er eenmaal bent kan het heel goed zo zijn dat je zin hebt om er even naar binnen te gaan. Ondanks dat winkels dus baat hebben bij centrale openingstijden waar iedereen zich aan houdt, komt het vaak voor dat winkeltijden afwijken van die van de nabijgelegen winkels. Waarom? Wellicht komen er op bepaalde tijdstippen zo weinig mensen je winkel binnen dat het zonde is om de winkel er warm voor te stoken en personeel in te huren om achter de kassa te staan. Het geeft dan wel een professionele indruk dat je gewoon de hele week open bent en klanten kan verwelkomen, maar of dit pluspunt tegen de kosten die gemoeid zijn met het runnen van een winkel is maar zeer de vraag. Veel kleinere ondernemers besluiten bijvoorbeeld qua openingstijden dat ze op maandag de winkel nooit opengooien. Dit kan dan wel weer heel anders zijn in de decembermaand: rond sinterklaas en kerst is het zo druk in de steden met winkelend publiek dat het absoluut belangrijk is om je winkel voor dit soort gelegenheden open te stellen. Je ziet het al: zo makkelijk is het nog niet om een winstgevende zaak te runnen en toch constante openingstijden aan te houden.

Openingstijden op zondagen en avonden

Wat de laatste tijd wel erg veranderd is in Nederland is dat er steeds meer winkels hun deuren openen op zondagen en avonden. Hier zijn over het algemeen afspraken over gemaakt met de gemeente waarin ze gevestigd zijn: je mag niet zomaar op alle dagen je bedrijf openen, je dient dat eerst te overleggen met de ambtenaren die verantwoordelijk is voor het gezelligheidsgevoel in de stad. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: zaken die baat hebben bij bepaalde andere openingstijden. Zo valt het op dat de Christine le Duc in Groningen over het algemeen pas laat in de middag opent en ook op zondag bezoekers ontvangt. Waarom? Deels zal het liggen aan de ligging van deze zaak: ze huurt het pand naast een grote bioscoop. Veel mensen zullen ’s avonds en in het weekend naar de film gaan, en ook juist op dat soort momenten langs deze winkel lopen en wellicht even naar binnen gaan. Ook zal het aanbod van de Christine le Duc meespelen: mensen kopen wellicht liever in de avond seksartikelen en kinky outfits dan op de maandagmorgen. Deze speciaalzaak moet het waarschijnlijk niet zozeer hebben van het typische winkelende publiek: gezinnen of groepjes vriendinnen die de stad afstruinen. De stelletjes die samen naar de bioscoop gaan zijn wellicht een veel koopgrager publiek voor een winkel die spannende artikelen verkoopt en bijpassende openingstijden zijn dan een pré. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor dit soort uitzonderingen. Maar voor de consument is het wel erg vaak onhandig. Daarom bestaat www.openingstijden.nl: juist op de momenten waarop jij je afvraagt of de winkel die jij wilt bezoeken is geopend kun je er een kijkje nemen. We bieden je actuele informatie zodat jij de middenstand kunt steunen en je eigen behoeftes kan vervullen in de winkels die jij wilt bezoeken. Wanneer je onze app download kun je dit zelfs ook ontzettend snel en handig doen als je onderweg bent. Stel dat je in het noorden van de stad bent en naar het westen moet, dan is het handig om op te kunnen zoeken op die ene winkel die je wilt bezoeken maar wel even omfietsen is, ook daadwerkelijk is geopend. 

Voor meer info : http://www.openingstijden.nl/