Up online
Image default
Woning en Tuin

De kracht van eiken gebinten

Wist u dat eiken gebinten oersterk zijn? Over het algemeen wordt er nog steeds eiken hout gebruikt bij het realiseren van woningen en bijgebouwen. U kunt hierbij denken aan een paardenstal, een tuinhuis of een terrasoverkapping. Alleen is het wel belangrijk dat het hout voor de gebinten van professionele kwaliteit is en dat er bijvoorbeeld geen houtworm of andere insecten in zitten. Want houtworm is best lastig te bestrijden, alleen de professional kan dit. Daarom kunt u het beste hout kopen dat een bepaald keurmerk heeft, een soort van kwalteitskeurmerk. Eiken gebinten zijn de laatste jaren gelukkig weer populairder geworden. Mensen houden van het oersterke hout, dat bekend staat om de degelijkheid en de levensduur van het hout.

Van eiken gebinten naar oud eiken meubels

Nadat het een paardenschuur is geweest, of wanneer het in ieder geval een groot aantal jaren heeft geleefd, wordt het eiken oud. Dit wordt ook wel oud eiken hout genoemd. De gebinten worden bijvoorbeeld verwerkt tot een tafel of een ander meubelstuk. De kwaliteit hiervan is iets waar veel mensen van dromen, omdat het bijzonder is om zo’n doorleefde tafel in huis te hebben. Niet iedereen kan zich dat zomaar veroorloven, net als een tuinhuis of en ander bijgebouw met eiken gebinten. Deze gebinten worden bijvoorbeeld gevonden in andere Europese landen, waarvan het hout soms al meer dan 300 jaar oud is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over eiken gebinten of over oud eiken meubels? Dan raad ik u aan om eens op één van de websites te kijken. Daar kunt u allerlei informatie vinden over de mogelijkheden die de bedrijven hebben om uw meubelstuk of het bijgebouw van uw dromen te realiseren.

Voor meer info : http://www.houtbouwneede.nl/gebinten