Up online
Image default
Woning en Tuin

Eigen groentetuin

Het maken en opstarten van een eigen groentetuin is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als veel mensen onnodig denken. Hoe groot en breed je tuin ook is, voor het resultaat is het enorm belangrijk dat je bemesting, combinatieteelt en wisselteelt goed geregeld is. In je eigen groentetuin kun je van alles planten en kweken, het ligt er maar net aan wat je graag in je eigen tuin zou willen verbouwen. Het is natuurlijk ook altijd afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Als je over een kleiner oppervlak beschikt kan je een klein kruidentuintje aanleggen, een moestuin in natuurlijk een stuk leuker maar dan moet je wel de ruimte ervoor hebben. In een kleine tuin is het leuk om tomaten en bijvoorbeeld aardbeien te kweken, deze nemen namelijk niet zo heel veel ruimte in beslag. Als je ervoor wilt zorgen dat je tuin winterklaar is, is het enorm belangrijk dat je goed je eigen groenten en fruit zaait. Dit is tevens een stuk goedkoper en je hebt zelf de regie in handen. Als tuinier moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat iedere groente en fruit verschilt dus ook op een andere manier behandeld moet worden. Als je een goede en succesvolle moestuin wilt hebben is het belangrijk dat je goed geïnformeerd te werkt gaat, als je zomaar aan de slag gaat is het gedoemd te mislukken.

Surf het internet eens af naar artikelen rondom tuinieren en kijk wat experts op dit gebied te zeggen hebben. Als je in de tuin werkt is het natuurlijk enorm belangrijk dat je de beschikking hebt over gereedschap dat goed werkt. Een goede heggenschaar kan hierbij dus zeker niet ontbreken. Fuxtec heeft daarnaast ook enorm veel bladblazers die ervoor kunnen zorgen dat bladeren simpel en snel van jouw moestuin zullen verdwijnen.

 

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl/