Up online
Image default
Woning en Tuin

Het belang van een goede kachelpijp – rookkanaal

Het belang van een goede kachelpijp

Een kachelpijp rookkanaal zorgt voor de afvoer van gassen en rook van een kachel, via de schoorsteen naar buiten toe. Indien de afvoer van rook en gassen niet goed gebeurd kan er brand ontstaan. In sommige gevallen zelfs koolmonoxidevergiftiging. Het is daarom belangrijk om bij de keuze voor een kachelpijp op zoek te gaan naar gerenommeerde merken.

Bij het bestellen van een kachelpijp dien je altijd een verplicht EG-certificaat te ontvangen. Dit is bij wet verplicht voor de leverancier. Het certificaat is een officieel bewijs dat de kachelpijp goedkeuring heeft ontvangen. Daarnaast is het belangrijk in het geval er schade optreed. Een verzekeraar zal ten alle tijden vragen naar dit certificaat, alvorens eventuele schade wordt vergoed. Alle kachelpijpen die verkocht worden via WarmteshopEU voldoen aan de nieuwste Europese eisen.

Verschillende soorten kachelpijpen rookkanalen

Er zijn verschillende soorten kachelpijpen te verkrijgen. Indien je kiest voor een kachelpijp voor een houtkachel zijn er de volgende opties.

• Enkelwandige kachelpijp. Een enkelwandige kachelpijp kan je niet als zelfstandig rookkanaal gebruiken.

Dubbelwandige kachelpijp. Deze is als zelfstandig rookkanaal te gebruiken. Ideaal wanneer er geen rookkanaal is.

Concentrische kachelpijp. Deze kachelpijp is gemaakt voor haarden waarbij de verbranding gesloten is. Een concentrische kachelpijp combineert de aan- en afvoer van lucht.

Flexibele kachelpijp. Om een kachel of open haard aan te sluiten op een bestaande schoorsteen of om een nieuwe schoorsteen te vormen wordt deze kachelpijp vaak gebruikt. Alle kachelpijpen zijn zowel in aluminium als RVS te verkrijgen.

RVS kachelpijpen kunnen vaak zelfstandig functioneren als rookkanalen. Als je kiest voor een aluminium kachelpijp kan deze alleen functioneren in een al bestaand rookkanaal.

Installeren van een kachelpijp

Het is belangrijk dat een kachelpijp een gladde binnenkant heeft, goed is geïsoleerd, gasdicht is en niet teveel bochten heeft. Hiernaast moeten kachelpijpen voldoen aan een minimale lengte. Indien je zelf een kachelpijp wilt installeren is het belangrijk om eerst informatie te verkrijgen bij een erkend bedrijf. Complete kachelpijppakketten zijn verkrijgbaar in onze webshop, het is al voor u samengesteld zodat u niet meer hoeft na te denken wat precies te bestellen.

In onze webshop zijn ze 24 / 7 online te bestellen via www.warmteshop.eu

 

Voor meer info : https://warmteshop.eu

Gerelateerde artikelen

Hoe onderhoud je een rietenkap?

Uponor flexibele leidingen en knelkoppelingen

Landelijk netwerk van slotenmakers