Up online
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi onderhouden in de winter

Warm blijven en tegelijkertijd genieten van de koele buitenlucht. Dat kan met een Jacuzzi in de tuin. Dit unieke wellness product creërt een eigen rustplek in/om uw eigen huis. Een plek om uzelf even terug te trekken van het drukke leven. Ook tijdens de koudere dagen van het jaar kunt u in een Jacuzzi genieten. Het is namelijk een echt buiten product. Jacuzzi’s of bubbelbaden zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is een buiten Jacuzzi niet seizoensgebonden en het gehele jaar te gebruiken. Zo ook in de koude(re) herfst- en wintermaanden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de therapeutische effecten van een bubbelbad zelfs het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water.

Als u een eigen Jacuzzi in de tuin heeft en u deze in de winter wilt gebruiken is het raadzaam de onderstaande adviezen ter harte te nemen:

Wanneer de temperatuursensoren binnen de verwarmer een daling waarnemen tot 6,7 graden (ongeveer 44 F) treedt de pomp automatisch in werking om vorstbescherming te bieden. De pomp blijft werken tot 4 minuten nadat de sensoren in de Jacuzzi een temperatuurstijging tot 7,2 graden of hoger waarnemen. Het is aangeraden om uw bad eveneens van een afdekzeil / beschermhoes te voorzien als extra voorzorgsmaatregel tegen het gedeeltelijk bevriezen van enkele componenten als ook om het energierendement van het bad te maximaliseren. Wanneer de afsluitingen van het deksel bevroren zijn probeer het ijs dan niet los te schrapen maar besproei deze met wat warm water.

Er wordt altijd geadviseerd om uw buitenspa ook gedurende de wintermaanden actief te houden. Dit om eventueel bevriezen van pompen en leidingwerk te voorkomen.

Voor meer info : https://www.sunspabenelux.nl