Uponline

woonverzekeringen

Blij dat ik een van de woonverzekeringen heb!

Er zijn heel wat situaties waarvan u hoopt dat ze u nooit zullen overkomen, maar mocht het dan toch gebeuren, dan is het fijn voldoende verzekerd te zijn. Wist u dat een van de woonverzekeringen u vaak ook kan helpen als er iets met uw huisdier gebeurt, als u beroofd wordt of als u per ongeluk een eigendom van iemand anders beschadigt? De woonverzekeringen bieden vaker uitkomst dan u misschien denkt. De woonverzekeringen bestaan meestal uit drie verschillende verzekeringen:

De aansprakelijkheidsverzekering helpt u als u ongewild schade veroorzaakt aan eigendom van derden. De opstalverzekering dekt uw koophuis in geval van schade en de inboedelverzekering beschermt uw huisraad. Woonverzekering.nl brengt u een paar verhalen van pechsituaties die met dank aan een goede verzekering probleemloos werden afgehandeld.

Tevreden klanten vertellen over hun woonverzekeringen

Mevrouw Balendonck uit Onnen vertelt: “In de kelder van onze boerderij staat een grote vriezer. We hebben een groot gezin en ik vind het handig maaltijden in te vriezen voor later gebruik. Het was december en ik had net inkopen gedaan voor de komende feestdagen. Mijn vriezer lag vol met prijzige hapjes, waaronder dure wildpastei.”  “Vlak voor de feestdagen sloegen de stoppen van de elektriciteit door. De groep waarop de vriezer is aangesloten voorziet de kelder van stroom, waar we niet vaak komen. Daardoor kon de vriezer ongemerkt een aantal dagen zonder stroom zitten en ontdooien. Al het voedsel ontdooide en was dus onbruikbaar. We schakelden een van onze woonverzekeringen in, er werd snel en accuraat gehandeld door de verzekeringsmaatschappij. De inhoud van de vriezer werd vergoed en ondanks dat we net voor de feestdagen zaten, werd alles super vlot geregeld.” De belangrijkste pluspunten van haar woonverzekeringen zijn volgens mevrouw Balendonck:

 • een snelle afhandeling
 • er wordt met de klant meegedacht
 • vriendelijke medewerkers
 • veilig gevoel bij een vervelende situatie

De heer Boelens uit Vorst: “Ik stond nooit echt stil bij mijn woonverzekeringen, die hadden we jaren geleden afgesloten en gelukkig hoefden we er nooit een beroep op te doen. Toen dat wel nodig was, stond ik versteld van alle hulp en service die geboden werd. Ik was bijzonder verheugd met de professionaliteit van de medewerkers, toen ik nogal in de stress opbelde. Ik voelde me direct op mijn gemak gesteld en wist: financieel gezien komt het goed. Een hele opluchting.”  “We moesten een van onze woonverzekeringen bellen op een namiddag vorig jaar, toen mijn kinderen van negen en veertien alleen thuis waren terwijl mijn vrouw en ik even boodschappen deden bij de buurtsuper. De keukenkraan zat al een tijdje een beetje los en een paar dagen later zou er een loodgieter komen, die naast een paar andere klusjes ook de kraan zou vervangen. Mijn dochter was tijdens het handenwassen wat ruw geweest en had de kraan ver open getrokken. Daarbij kwam plotseling de hele kraan los, terwijl er een hoop water in het rond spoot.”

“Uiteraard hadden we regelmatig gewaarschuwd voorzichtig te zijn met de kraan, waardoor de kids ons niet meteen durfden te bellen. In hun schrik poogden ze het probleem zelf op te lossen. Dat lukte natuurlijk niet, waardoor er een hoop water de keuken in stroomde. Tegen de tijd dat de kinderen ons gebeld hadden en wij ter plaatse waren om de hoofdkraan dicht te draaien, was er een hoop kwaad geschied. Het parket in de keuken was doornat. We huurden een vakman in die voorkwam dat de vloer krom zou trekken. Onze verzekeraar vergoedde alles, van de kraan tot de waterschade en zelfs de waterrekening.” Daarom is meneer Boelens tevreden over zijn woonverzekeringen:

 • accurate afhandeling
 • gemakkelijk declareren via internet
 • tips bij het inschakelen van een vakman
 • duidelijke communicatie
 • prima dekking
 • Tijdens het wandelen valt uw hond plotseling de hond van een voorbijganger aan. Uw woonverzekeringen staan voor u klaar.
 • U bent aan het klussen in huis en de buurman komt helpen. Er gebeurt een ongelukje bij het tillen van een koelkast. De buurman valt en breekt zijn been. De woonverzekeringen vergoeden de medische kosten en eventuele schade aan de koelkast.
 • Er is brand geweest in uw woning. De woonverzekeringen vergoeden de schade, maar ook de extra benzinekosten en telefoonkosten die u hebt gemaakt door dit ongelukkige voorval. Ook uw verblijf in een tijdelijke woning wordt betaald.

Ook in deze situaties biedt een goede woonverzekering uitkomst

Heeft u al een van de woonverzekeringen gekozen? Als u niet zeker weet of u voldoende verzekerd bent, kan het verstandig zijn eens rond te kijken op woonverzekering.nl. Zoals de bovenstaande voorbeelden laten zien, zit een ongelukje soms in een klein hoekje. U zult misschien jaren lang niet, en hopelijk nooit, beroep op uw verzekering hoeven te doen. Mocht het dan toch gebeuren, dan wilt u de beste vergoeding. Tegelijkertijd wilt u niet teveel betalen voor een service waar u hoopt zelden of nooit gebruik van te maken. Gelukkig kunt u al voor een klein bedrag prima verzekerd door het leven gaan. Als u woonverzekeringen gaat afsluiten, denk dan aan het volgende.

 • Een pakket is vaak goedkoper dan aparte verzekeringen: combineer dus waar mogelijk.
 • Als u een huurhuis heeft, hebt u geen opstalverzekering nodig.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering komt altijd van pas en is geschikt voor iedereen, zeker afsluiten dus.
 • Vergelijk! Zoek de beste verzekering voor uw specifieke situatie.
 • Een goede verzekering hoeft niet duur te zijn.

Als u al woonverzekeringen heeft, denk dan hier eens aan:

 • uw verzekering dekt vaak meer dan u denkt
 • lees de voorwaarden goed door, het kan geld schelen
Voor meer info : http://www.woonverzekeringen.nl/

Tags: