Up online
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over ooglidcorrectie

Als je een ooglidcorrectie overweegt, ben je niet de enige. In feite is ooglidcorrectie een van de populairste cosmetische ingrepen die tegenwoordig worden uitgevoerd. Of je doel nu is om je uiterlijk te verbeteren of zichtproblemen door hangende oogleden te verlichten, dit type operatie kan helpen. Lees verder om alles te weten te komen wat je moet weten over ooglidcorrectie.

 

Wat is ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastie genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenste en onderste oogleden wordt verwijderd. Dit kan helpen om hangende of verslapte oogleden te corrigeren, evenals rimpels en fijne lijntjes rond de ogen. Ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, hoewel het het meest wordt uitgevoerd bij mensen boven de 35 jaar. Benieuwd of jij geschikt bent voor ooglidcorrectie? Neem vrijblijvend contact op met Ooglid.nl.

 

Waarom ooglidcorrectie overwegen? 

Er zijn vele redenen waarom iemand een ooglidcorrectie overweegt. Voor sommige mensen kunnen hangende of verslapte oogleden hun zicht belemmeren. Anderen vinden dat hun uiterlijk gebaat is bij een jeugdiger ogende oogpartij. En weer anderen hebben misschien een erfelijke aandoening zoals ptosis (hangende oogleden) die ze willen corrigeren. 

 

Wat gebeurt er tijdens de ooglidcorrectie? 

Ooglidcorrectie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en sedatie. De exacte techniek varieert, afhankelijk van of je een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie of beide ondergaat. In het algemeen zal de chirurg echter incisies maken langs de natuurlijke lijnen van je oogleden om de zichtbare littekens te minimaliseren. Via deze incisies wordt overtollige huid en vet verwijderd voordat de incisies met hechtingen worden gesloten.

 

Hoe is het herstel na ooglidcorrectie? 

Het herstel van een ooglidcorrectie duurt meestal één tot twee weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk om te rusten met je hoofd omhoog en activiteiten te vermijden die overmatig bloeden of zwelling kunnen veroorzaken (zoals vooroverbuigen). De meeste mensen voelen zich binnen een week goed genoeg om weer aan het werk te gaan, hoewel het langer kan duren als je zwaarder werk hebt. Het is ook belangrijk om minstens een week na de operatie geen contactlenzen of make-up te dragen, zodat je incisies goed kunnen genezen.

 

https://ooglid.nl