Up online
Image default
Huishoudelijk

Spot LED Lampen ter Vervanging van Hun Tegenhangers Halogeen

Halogeen spot lampen worden meestal gebruikt voor een meer gerichte lichtbundel of als accentverlichting. Ze worden algemeen gebruikt als een meer energie-efficiënt alternatief voor gloeilampen in de detailhandel en home verlichting toepassingen. Halogeen werkt bij hogere temperaturen. Deze warmte wordt afgevoerd aan de omgevingstemperatuur van de lamp. 

 

Bijvoorbeeld, de vermogens  van de meest gebruikte par20, MR16, GU10 halogeen lampen varieert van 20W tot 50W, en hun lumen output varieert van 160 lm 700 lm. Dat is gelijk aan een efficiëntie van ongeveer 16 lm/W, of een lichtrendement van 16%. De levensduur van een typische halogeen lamp is beperkt tot ongeveer 2000-3000 uur, waarschijnlijk gelijk aan 3 tot 4 maanden voor het gebruik in een winkel.

 

Een spot worden vaak geplaatst als spot-of accentverlichting in moeilijk te bereiken kleinere plaatsen, die mensen niet al te vaak willen vervangen. Een LED-lamp gaat vele malen langer mee dan de conventionele halogeen lamp. Elke lamp is gemaakt van een cluster van kleine LED’s (light emitting diodes), en is in staat om briljant, helder, scherp licht te produceren.

 

LED lampen hebben maar een fractie van de  elektriciteit nodig voor een hoge lichtopbrengst, met andere woorden, ze krijgen een hogere effectiviteit. MR16 LED, GU10 LED en PAR LED verbruiken veel minder stroom en stoten een gelijke hoeveelheid licht af dan halogeen lampen. De huidige LED-technologieën kunnen tot 90 lm/W afgeven, met drie één watt vermogen chips, is de totale lichtopbrengst bijna 300 lumen. Bovendien, kunnen ze de lampen produceren met een stralingshoek van 15°, 30° & 45°. Dus, het te verlichten gebied is groter dan of ten minste gelijk aan zijn halogeen tegenhanger. Het goede nieuws is dat de LED-technologie continu verbeterd .

 

LED-lampen kunnen gebruikt worden dicht bij delicate voorwerpen, zoals sieraden, waardevolle goederen verhandelt in een winkel vitrine of op een plank, dure sieraden en foto ‘ s in het huis, zonder warmte schade toe te brengen over tijd, of waardoor foto’s vervagen. Verder, de LED-lamp is de beste keuze als milieuvriendelijk licht. Als de LED-technologie volwassen wordt, zal de lamp ook worden gemaakt met een dimbare functie om te voldoen aan de toenemende vraag van de eindgebruikers.

 

Voor meer info : http://www.leds-depot.nl/