Up online
Image default
Kinderen

Leraren hebben verantwoordelijkheid

Als jij besloten hebt om leraar te worden heb je een grote verantwoordelijkheid op je afgeroepen. Je hebt namelijk ingestemd op jou deelname aan de ontwikkeling van een heleboel kinderen. Mensen vergeten wel eens hoe groot de impact is van een leraar op een kind. Zij kunnen een kind maken of breken en sommige zijn hier niet eens van bewust. In dit artikel ga ik vertellen hoe een basisschool ervoor kan zorgen dat een kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Er zijn namelijk verschillende factoren die hier invloed op hebben. 

Het is voor kinderen belangrijk dat ze veel kunnen bewegen en hun energie goed kwijt kunnen. Om deze reden is het belangrijk dat ze verschillende faciliteiten hebben om goed te kunnen bewegen, socialiseren en hun fantasie kunnen gebruiken. Daarom is het ook verstandig om een betonnen speelveldje én een grasveldje te hebben. Zo kunnen ze voetballen, basketballen, tikkertje spelen en nog veel meer. Op het betonnen pleintje is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te knikkeren. Je kan bijvoorbeeld een schommel hout of ander speelgoed buiten kunnen plaatsen.

Niet alleen buiten, maar ook in de klaslokalen moeten kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Denk hierbij aan persoonlijk aandacht in de klaslokalen. Niemand is hetzelfde en kinderen hebben persoonlijke aandacht nodig. Dit kan zijn in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en vriendjes en vriendinnetjes, maar ook in bijvoorbeeld rekenen of Nederlands. Ook is het belangrijk dat extra’s zich voordoen. Denk bijvoorbeeld aan het bespelen van een muziek instrument, het lesgeven in godsdienst en een optreden af en toe tellen ook mee. Dit zijn allemaal dingen waarbij het kind nieuwe dingen leert en misschien wel de liefde voor iets ontdekt.

De ontwikkeling van kinderen liggen in de handen van de leraren. Het is belangrijk dat ze zich hier bewust van zijn. De kinderen zijn jou verantwoordelijkheid.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/