Up online
Image default
Kinderen

Wat ouders moeten weten voordat ze een 14 inch fiets kopen

Wat ouders moeten weten voordat ze een 14 inch fiets kopen

Er zijn veel manieren om de grove motoriek van een kind te verbeteren om zo goed mogelijk te groeien en zich te ontwikkelen. Een manier is om ze te leren fietsen. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met het ze te leren, zoals van ongeveer 3 tot 5 jaar oud.Kinderen kunnen zich namelijk beter aanpassen aan het leren van nieuwe dingen als ze nog jong zijn. 14-inch fietsen zijn gemaakt voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Er zijn inderdaad veel 14 inch fietsen op de markt, waaronder de meisjesfiets 14 inch en jongensfiets 14 inch. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips wanneer je een 14 inch fiets voor je kind wilt kopen.

Gewicht – Lichter is beter

De fiets die je voor je kind koopt, moet minder dan de helft wegen van wat ze meestal doen. Je wilt namelijk niet dat je kind tijdens het fietsen nog harder moet werken om de fiets rechtop en in balans te houden. Het zal al moeilijk genoeg zijn om te leren balanceren op een fiets en te proberen te trappen. Ook zal vallen, net als in het begin, ontmoedigend zijn, en vallen met een zware fiets zal veel meer pijn doen en nog meer ontmoedigend zijn. Over het algemeen zijn lichtere fietsen dus veel beter, vooral voor kinderen.

Remmen – Probeer terugtrapremmen te vermijden

Terugtrapremmen zijn de standaard voor fietsen van 12 tot 14 inch. Dit betekent dat terugtrapremmen vrij gebruikelijk zullen zijn. Misschien wil je voor jouw kind echter geen fiets met terugtraprem kopen, omdat dit het moeilijker voor hen maakt om te leren hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren. Om op de fiets weer in balans te komen doen ze instinctief een klein stapje terug, wat dus een probleem kan zijn met terugtrapremmen, vooral als het kind nog moet leren fietsen. Als de fiets remmen heeft, kan een kind er per ongeluk op gaan staan ​​terwijl het probeert weer op de been te komen. Dat kan alles in de war gooien en een val veroorzaken.

Jongens versus meisjes 14 inch fietsen

Zowel jongens als meisjes kunnen fietsen voor kinderen gebruiken, net zoals jongens en meisjes dezelfde schooltassen kunnen gebruiken. Ze zijn op dezelfde manier gemaakt, dus ze zullen hetzelfde aanvoelen als je erop rijdt. Technisch gezien kunnen zowel jongens als meisjes ‘meisjes’ en ‘jongens’ fietsen. Kinderfietsen zijn allemaal vrijwel hetzelfde, maar ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren voor iedereen. Met dat in gedachten is het gemakkelijk in te zien waarom veel ouders een traditionele fiets voor meisjes of jongens willen kopen. Je zult heel wat hoogwaardige 14 inch meisjesfietsen en jongensfietsen kunnen vinden. Kies dus gewoon wat het best bij jouw kind past.

Kinderen zijn dol op fietstassen

Je moet weten dat je kind het geweldig zal vinden als je een rugzak fietstas aan zijn fiets toevoegt. Ze vinden het heerlijk om er hun favoriete dingen in te kunnen stoppen. Je kunt ze dus een fietstas geven in plaats van een normale schooltas, die vaak groter is en het fietsen minder comfortabel maakt.