Up online
Image default
Bedrijven

Stagiair gezocht? Zo pak je het aan

Heb je een eigen bedrijf en overweeg je een stagiair aan te nemen? Een stagiair aannemen brengt veel voordelen met zich mee. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het laten weten dat er in je bedrijf een stagiair gezocht wordt. Door dit op tijd te doen kunnen zowel jij als bedrijf als de potentiële stagiair op tijd beginnen met de screening en sollicitatie. Ook is er dan genoeg tijd om, als er geen match is, door te blijven zoeken naar andere geschikte kandidaten. 

  

Wanneer een student begint met stage zoeken, zoeken ze meestal vacatures op via een zoekmachine zoals Google, of via aanraders van de school of via bijvoorbeeld LinkedIn. Een stagiair vinden kan dus op verschillende manieren: een vacature plaatsen op verschillende vacaturewebsites, een school benaderen of zij mogelijk een aanrader kunnen doen, of persoonlijk benaderen via LinkedIn. LinkedIn is hier een mooie tool voor, omdat het een zakelijke omgeving heeft. 

Voordelen en nadelen van het aannemen van een stagiair 

 

Het aannemen van een stagiair kan veel voordelen met zich meebrengen: het is goedkoper dan een vaste werknemer aannemen, je leert iemand veel bij en het is mogelijk dat de stagiair na de stageperiode er wil komen werken. Zo heeft een bedrijf een mooie aanvulling en de student meteen een leuke baan, een win-win situatie dus. Stagiairs zijn meestal jonge mensen, die met een vernieuwende en frisse blik kan komen op ideeën en creativiteit. Ook zijn ze vaak erg enthousiast en hebben vaak niet veel tijd nodig om goed ingewerkt te zijn. 

  

Nadelen kunnen zijn dat jij of een andere werknemer veel tijd moet vrijmaken om de stagiair de benodigde kennis te geven, en ook de kans te geven fouten te maken en te leren. Het is een persoonlijk leerproces en hier moet goed aandacht op gegeven kunnen worden. Het is belangrijk dat dit gedaan kan worden, omdat anders zowel het bedrijf als de stagiair zelf de nadelen van kunnen krijgen. Gelukkig zijn de voordelen groter dan de nadelen bij het aannemen van een stagiair. 

Hoe stagiairs aantrekken? 

Wanneer je een stagiair wil benaderen op LinkedIn, maak je het bericht persoonlijk. Vertel hoe je op zijn of haar profiel bent gekomen en waarom je denkt dat deze persoon geschikt is om bij jouw bedrijf te komen werken. Als je een vacature plaatst, zorg je er natuurlijk voor dat de tekst pakkend is en enthousiasmeert. Er zijn in principe meer bedrijven die een stage aanbiedt en je wil natuurlijk laten zien dat jij de student de leukste en meest leerzame stage kunt aanbieden. Wees origineel, maar ook eerlijk. Duidelijkheid is ook erg belangrijk, omdat de stagiair wil weten waar hij of zij aan toe is. Leg dus goed uit wat er wel en niet wordt verwacht. 

 

https://www.integrand.nl/stagiair-gezocht