Up online
Image default
Bedrijven

Zo verkoop je zoveel mogelijk tickets voor je evenement!

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat de ticket verkoop goed verloopt. Wil jij het maximale uit je evenement halen? Dan zijn hier een aantal handige tips voor een optimale ticketverkoop.

Vraag en aanbod

Het is belangrijk om te weten hoe het zit met de vraag naar wat je te bieden hebt. Zijn er op het moment ook al concullega’s die een soortgelijk evenement gaan houden? Dan moet je alle zeilen bijzetten. Een goede verkoop van tickets begint altijd met helderheid. Helderheid over wat je nu precies wilt met het evenement. Waarom wil je een evenement houden? Vervolgens kun je langzaam naar beneden werken. Wie moeten er komen dan, wie is je ideale bezoeker? Hoeveel mensen zijn dat er en hoever weg wonen ze? Als je bijvoorbeeld graag gelijkgestemde mensen bij elkaar wil brengen die spiritualiteit belangrijk vinden, is het handig dat je gaat inventariseren in hoe groot deze groep mensen is. Vervolgens is het belangrijk om te bekijken wat deze mensen graag zouden willen doen op een evenement. Weet je zeker dat er vraag is naar jouw evenement en is de timing goed? Kijk dan naar de praktische zaken.

Online tickets verkopen evenementen

Kaarten worden steeds vaker gewoon online verkocht. Dat is ideaal, want online tickets verkopen voor evenementen is erg fijn voor je inzicht. Als de verkoop online in het begin tegenvalt kun je nog acties ondernemen. Je kunt kijken waar de drempel zit en kijken of je die kunt wegnemen. Stel dat veel mensen ervaren dat het evenement op een nogal afgelegen plek is. Dan zou vervoer regelen een optie kunnen zijn.

Het is wel belangrijk dat het online tickets verkopen voor evenementen goed verloopt. Dat is ook de reden online tickets verkopen voor evenementen met een goed ticketsysteem moet worden gedaan. Daarnaast moet de website die leidt naar de online tickets verkoop een goede CTA (Call to Action) hebben.