Up online
Image default
Meubels

De voor- en nadelen van keramisch parket

Ben je geïnteresseerd in het leggen van een tegelvloer met houtlook tegels? Dan heb je waarschijnlijk gehoord van de term keramisch parket. Maar wat houdt een keramisch parket eigenlijk in, en wat zijn de voor- en nadelen? We zullen de kenmerken van keramisch parket verkennen en uitleggen waarom het een aantrekkelijke optie kan zijn voor jouw woning. 

De voordelen 

Het keramisch parket wordt voornamelijk genomen wegens het makkelijke onderhoud. Het is waterbestendig, hittebestendig, vlekbestendig en zeer makkelijk schoon te houden. De waterbestendige tegels zijn ideaal voor vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer, douchecabine en zelfs terrassen en tuinen. Ze zijn bestendig tegen vorst, waardoor ze ook buiten gebruikt kunnen worden. Dankzij de hoge slijtvastheid en krasbestendigheid zijn keramische tegels ook geschikt voor drukke ruimtes zoals bedrijfspanden, winkels en openbare ruimtes. Een ander voordeel is dat keramische tegels niet verkleuren bij langdurige blootstelling aan zonlicht. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee, zelfs bij intensief gebruik. En tot slot zijn ze gemakkelijk te onderhouden, omdat ze geen speciale behandelingen zoals waxen of polijsten nodig hebben. Met eenvoudige schoonmaakmiddelen zien de tegels er altijd weer als nieuw uit.

De nadelen

Mochten de voordelen je mooi in oren klinken en je tot aanschaf over willen gaan, houd dan rekening met de forse prijzen. Mocht het niet passen in je budget, bedenk dan wel dat deze tegels vele jaren langer meegaan en er geen onderhoudskosten zijn. Dit verklaart en rechtvaardigt de prijs. Mocht je er ooit klaar mee zijn, is de keramische vloer moeilijk te verwijderen. De stevige verankering zorgt voor een moeilijk los te krijgen vloer. Een ander nadeel is dat het keramische parket minder goed isoleert dan hout, en voelt daardoor zonder vloerverwarming kouder aan dan hout. 

Een precisiewerk

Een laatste niet te vergeten punt is de uiteindelijke plaatsing van de tegels. Dit is namelijk precisiewerk dat een vakman vereist voor een mooi eindresultaat. Neem dit dus ook mee in je overweging en eindbeslissing. Het is heel belangrijk om iemand in te schakelen die beschikt over de juiste kennis, materialen en gereedschappen. Het is zonde je nieuwe vloer zelf te leggen en er achter te komen dat het toch niet helemaal goed gaat. Neem dit mee in de begroting en in je uiteindelijke keus.