Up online
Image default
Mode en Kleding

5 tips voor schoenen die goed passen

Je hebt net ontdekt hoe je de juiste lengtemaat voor je nieuwe schoenen kunt berekenen, en nu kun je vol vertrouwen die prachtige nieuwe dames, heren of Mason Garments kopen. Maar wanneer je schoenen eenmaal bij je thuis zijn afgeleverd, is het belangrijk om te controleren of ze daadwerkelijk aan al je verwachtingen voldoen, zowel qua uiterlijk als qua pasvorm. Hier zijn 5 handige tips om te bepalen of jouw nieuwe schoenen de perfecte pasvorm hebben.

Kijk naar de ruimte bij de tenen

Een goed passende schoen mag niet te krap of te ruim zijn. Zorg ervoor dat je net een duim tussen je hiel en de achterkant van de schoen kunt steken. Als dit niet lukt, zijn de schoenen te klein. Als je meer dan een duimbreedte aan ruimte hebt, zijn de schoenen te groot. Een andere indicator van een goede pasvorm is de ruimte voor je tenen. Kun je je tenen spreiden zonder dat ze de binnenkant van de schoen raken? Dan is de pasvorm waarschijnlijk goed. Als je tenen tegen de voorkant van de schoen drukken, zijn de schoenen te klein.

Check of de schoenen goed aansluiten

Naast de lengte is de breedte van de schoen ook belangrijk voor de pasvorm. Schoenen die te smal of te breed zijn, zullen ongemakkelijk zitten. Schoenen sluiten goed aan als ze zonder knellen of schuiven om je voet passen. Bijvoorbeeld, bij herenschoenen met gespen moeten de gespen gesloten kunnen worden zonder pijnlijk op de wreef te drukken. Zorg ervoor dat je de sluitingen sluit bij het passen en controleer of er nergens iets knelt.

Hoe voelt het hielstuk

Het contrefort, ofwel het hielstuk van de schoen, moet goed om je hiel sluiten. Dit is vooral belangrijk bij schoenen met losse schachten rond de enkels, zoals laarzen. Maar zelfs bij andere schoenen, zoals pumps of lage herenlaarzen, is een goed passend contrefort cruciaal voor comfortabel lopen.

Knellen je tenen?

Nadat je hebt gecontroleerd of de lengte, breedte en het contrefort van je schoenen kloppen, is het tijd om naar je tenen te kijken. Ze moeten niet alleen voldoende ruimte in de lengte hebben, maar ook in de hoogte. Til je tenen op en voel of de neus van de schoen bovenop niet knelt. Voelt het goed? Dan heb je de juiste schoenen!

Ga uit van je gevoel

  • Naast deze praktische tips is het ook belangrijk om gewoon naar je gevoel te luisteren tijdens het passen. Neem de tijd en beoordeel of de schoenen comfortabel zijn en of je een goed gevoel hebt. Als dat het geval is, heb je waarschijnlijk je perfecte paar schoenen gevonden!