Up online
Image default
Woning en Tuin

Boomstronk verwijderen prijs

Een boomstronk kan flink in de weg zitten. Zeker wanneer u uw tuin wilt renoveren, uw tuin wilt bestraten of wanneer u een compleet nieuwe tuin wilt aanleggen. In dat geval zal de boomstronk verwijderd moeten worden. Omdat aan het verwijderen van een boomstronk kosten verbonden zitten zoeken mensen al snel naar boomstronk verwijderen prijs. Helaas komen veel mensen er dan al snel achter dat het moeilijk te zeggen is wat de prijs gaat worden. De prijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Met name de methode om de boomstronk te verwijderen is van grote invloed op de prijs. We bespreken daarom hieronder de verschillende methodes om een boomstronk te verwijderen.

De goedkoopste methode om een boomstronk te verwijderen

Om een boomstronk te verwijderen en de kosten echt laag te houden is het inzetten van een stobbenfrees de beste methode. Een stobbenfrees werkt namelijk erg snel. Daarnaast is het grote voordeel van zo’n stobbenfrees dat deze onder het maaiveld kan werken en met de sterke frees meteen alle boomwortels verwijderd. Na het verwijderen van de boomstronk kan het gat snel gedicht worden en kunt u verder met uw tuin. Het verwijderen van een boomstronk met een stobbenfrees kost meestal tussen de 50 euro en 75 euro incl. BTW per uur.

De meest gebruikte methode om een boomstronk te verwijderen

Het met de hand of met een graafmachine uitgraven van een boomstronk is nog steeds de meest gebruikte methode voor het verwijderen van een boomstronk. Deze methode kost tegelijkertijd ook het meeste tijd. Zeker wanneer het uitgraven met de hand gebeurt. Alle boomwortels worden tijdens het uitgraven met een zaag doorgezaagd of met een bijl doorgehakt. Daarnaast is een boomstronk vaak loodzwaar wat het proces zal vermoeilijken. Deze methode kent vaak een hogere prijs dan het verwijderen van een boomstronk met een stobbenfrees.

Een riskante methode om een boomstronk te verwijderen

Soms kiezen mensen ervoor om een boomstronk met behulp van een voertuig uit de grond te trekken. Deze methode is echter zeer riskant en daarmee sterk af te raden. Er bestaat een mogelijkheid dat de kabel breekt, terug schiet en schade veroorzaakt. Pas deze methode alleen toe wanneer de stronk nog zeer klein is en neem de nodigde veiligheidsmaatregelen.

Hoe kunt u de prijs laaghouden wanneer u een boomstronk wilt verwijderen?

U kunt de prijs laaghouden door bij verschillende boomverzorgers en hoveniersbedrijven een offerte aan te vragen. Om het voor de hoveniersbedrijven en de boomverzorgers gemakkelijk te maken om de prijs te berekenen is het belangrijk dat u een heldere offerteaanvraag indient. Daarin moet bijvoorbeeld staan wat de diameter van de boomstronk is en of de tuin toegang kan bieden voor de inzet van een stobbenfrees of minigraafmachine.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl