Up online
Image default
Woning en Tuin

Hangmat

Hangmat

Er zijn verschillende type hangmatten. Echter wat hangmatten gemeenschappelijk hebben is dat ze voornamelijk uit Zuid en Midden Amerika komen. In Midden Amerika is de net hangmat wat populairder. In Zuid Amerika de doek hangmat. Wij verkopen trouwens beide.

Braziliaanse hangmat

De doekhangmat is het meest verkocht in Europa en ook het bekendste. Denkt men aan een hangmat dan is het bij 90% van de mensen een doekhangmat. Niet helemaal terecht want de net hangmat gaat door voor comfortabeler en koeler. Alhoewel het natuurlijk altijd een kwestie van persoonlijke smaak blijft welke type men het prettigste vindt. De bekendste doek hangmat is ongetwijfeld de Braziliaanse hangmat.

Wholesale

Verschillende firma’s in Europa laten doekhangmatten produceren in Zuid Amerika en verkopen ze hier dan wholesale of dropshipping via talrijke winkels,  voornamelijk webshops. Dit heeft dus tot gevolg dat de meeste webshops dezelfde hangmatten aanbieden.

Wij maken daar geen gebruik van, maar importeren de hangmatten zelf uit Zuid Amerika. Onze aanbod is dus ook uniek en verschillend van de meeste andere shops.

Mexicaanse hangmat

Echter gespecialiseerd zijn we in de Mexicaanse hangmat. Dit is een hangmat die geproduceerd wordt in Mexico, en wel op het schiereiland Yucatan. Het zijn handgeweven hangmatten, gemaakt door de Maya’s die daar leven. Omdat het handwerk is, is elke hangmat uniek voor wat betreft patronen en kleuren.

In 2015 zijn we ook in Mexico geweest om de wevers te bezoeken. Een verslag hiervan kun je vinden op onze site. Bekijk ook de onderstaande video die een goed beeld geeft van hoe de Mexicaanse hangmat gemaakt wordt.

Spreidstok

Hangmatten zijn er met spreidstok en zonder spreidstok. Wij verkopen voornamelijk hangmatten zonder spreidstok. De hangmat met spreidstok is voornamelijk in de verenigde staten van Amerika populair.

Voldoende breed

Belangrijk bij het kopen van een hangmat (zonder spreidstok) is dat de hangmat voldoende groot en met name voldoende breed is. In een hangmat moet je namelijk diagonaal kunnen liggen. Op deze manier is je rug recht en lig je het comfortabelst. Er zijn zelfs mensen in Europa die i.v.m. rugproblemen elke nacht in eeh hangmat slapen. In Zuid Amerika is dit natuurlijk heel normaal.

 

 

 

Voor meer info : http://www.icolori-hangmatten.nl/braziliaanse-hangmat