Up online
Image default
Zakelijk

Factuur opstellen online

Een factuur opstellen is een klusje dat niet veel mensen leuk vinden om te doen. Er kan ook best veel werk inzitten als dit handmatig moet gebeuren. Sommige bedrijven hebben iemand in dienst die hier voornamelijk mee bezig is. Om het proces van facturen opstellen makkelijker te maken, zijn er diverse online tools beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

 

Met zo’n tool kun je – meestal gratis – online facturen opstellen. Er is plek voor alle vereiste en benodigde gegevens, evenals de mogelijkheid om extra dingen toe te voegen. Denk hierbij aan het logo van jouw bedrijf, of een ander lettertype. Zo kun je de factuur geheel naar wens opstellen. Het is ook mogelijk om de positionering van bepaalde gegevens op de factuur te veranderen. Wanneer je merkt dat een bepaalde klant bijvoorbeeld wel eens niet op tijd heeft betaald, kun je op de facturen voor deze klant de uiterste betaaldatum prominenter op de factuur plaatsen.

 

Alles in een overzicht

 

Een ander voordeel van online een factuur opstellen, is dat je een overzicht hebt van alle opgestelde en verstuurde facturen. Je kunt in dit overzicht zien welke facturen zijn geopend en betaald. Middels de tool wordt er een online betaalfunctie toegevoegd, waardoor het voor klanten nog makkelijker wordt om (snel) te betalen.

 

Via dezelfde online tool kun je ook andere belangrijke documenten opstellen die vanuit jouw bedrijf verstuurd kunnen worden. Zo kun je onder andere pakbonnen, offertes, orderbevestigingen en creditnota’s opstellen en versturen.