Up online
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij de beste grasmaaier

Wie graag in de tuin werkt of zit, weet dat er niets fijner is dan een vers gemaaid gazon. Daarom begrijpen we ook dat een goede grasmaaier essentieel is. Een goede grasmaaier maakt het gazon niet alleen mooier, maar bespaart ook veel tijd. De kwaliteit van de grasmaaier is beter en de grasmaaier gaat makkelijker door het gras. We hebben een paar tips verzameld voor jouw perfecte grasmaaier.

 

Grasmaaier op accu

Een accugrasmaaier is erg praktisch. Zo heb je geen last van een verlengsnoer waar je eventueel overheen kan maaien. Maar je wil natuurlijk dat de batterij lang meegaat, zodat je ook grote stukken gras in één keer kunt maaien. Over het algemeen hebben 40V-systemen de langste batterijduur. Een grasmaaier met deze accu is dus een goede keuze. 

 

Voldoende vermogen 

Over het algemeen geldt: hoe dikker en harder het gras, hoe meer vermogen de maaier nodig heeft om goed door het gazon te gaan. Dus, afhankelijk van uw gazon, kan het logischer zijn om een ​​grasmaaier te zoeken met voldoende vermogen. Maar houd er rekening mee dat krachtige grasmaaiers meer vermogen verbruiken. De batterij kan daardoor sneller leeglopen. Een groter vermogen hebben betekent niet direct een betere maaier. Het hangt helemaal af van het maaigebied en het type gras. 

 

Een kooimaaier of cirkelmaaier 

Doorgaans kies je tussen twee soorten grasmaaiers: een kooimaaier en een cirkelmaaier. De grasmaaier wordt voortgeduwd en zet de beweging van de wielen om in de rotatie van een rad met messen onder de grasmaaier. Een kooimaaier snijdt het gras recht af, waardoor jouw gazon er erg netjes bij zal gaan liggen. De kooimaaiers zijn doorgaans een stuk goedkoper omdat ze niet door stroom of benzine worden aangedreven. Cirkelmaaiers werken wel op elektriciteit of benzine en hebben een horizontaal draaiend mes aan de onderkant van de grasmaaier. Deze snelle draaibewegingen van het mes zorgt ervoor dat het gras kort wordt afgesneden.

 

Streven naar kwaliteit 

Welke grasmaaier je ook kiest, kwaliteit is belangrijk. Koop dus een grasmaaier bij een professional, zoals Gereedschap-expert. Zij kunnen jou adviseren over de beste optie voor jouw gazon. Kom hier ook voor het onderhoud van de grasmaaier. De vriendelijke medewerkers helpen jou altijd op weg.

https://www.gereedschap-expert.nl/