Up online
Image default
Auto's en Motoren

Flushen van de automaat, het belang van goed onderhoud

 

Het spoelen van de automaatbak wordt vaak over het hoofd gezien, maar het flushen van de automaatbak is van groot belang. 

Het proces van het spoelen van de automaatbak

Er is altijd sprake van een bepaalde vorm van slijtage gedurende de levensduur van een auto. Dit geldt dus ook voor de automaatbak. Er komen kleine vuildeeltjes in de auto terecht. Dit kan leiden tot technische problemen die vervelend zijn. Hiervoor is het spoelen van de automaatbak een goede oplossing. Bij het spoelen wordt de oude en vervuilde olie weggehaald. Er wordt een speciaal reinigingsmiddel toegevoegd dat ervoor zorgt dat de losse vuildeeltjes worden meegespoeld. Hierna kan de olie worden vervangen door verse olie. Ook wordt er geleidelijk door versnellingen geschakeld. Op deze manier wordt de nieuwe olie verspreid. Zo worden eventuele problemen met de bak voorkomen. 

Waarom is het spoelen van de automaatbak belangrijk? 

Tegenwoordig is de automaatbak opgebouwd uit gevorderde techniek. Hoe goed deze techniek ook is, als het binnen de bak stroef verloopt, heeft dit onmiddellijk invloed op de prestatie van de auto. Hiervoor is het spoelen van de automaatbak een perfecte preventieve manier van onderhoud. Als de automaatbak periodiek wordt gespoeld, kunnen gemakkelijk technische problemen worden voorkomen. Bij technische problemen kan het volgende worden voorgesteld:

  • gebonk in de automaatbak.

  • schommelend toerental.

  • slippen van de automaat.

  • schokken tijdens het doorschakelen.

  • niet vasthouden van de versnelling

  • verhoogd brandstofverbruik

Het spoelen van de automaatbak is niet alleen een preventief middel, maar ook als er al problemen zijn die zich voordoen met de auto, kan het spoelen van de automaatbak geen overbodige luxe zijn. 

Voordelen van het spoelen van de automaat 

Voordat het spoelen van de automaat begint, wordt er een compleet beeld van de status van de automatische transmissie gecreëerd. Als de automaat wordt gespoeld, bent u verzekerd van:

  • altijd uitgebreide controle en diagnose van de versnellingsbak en motor.

  • heldere afspraken over de prijs en eerlijk advies

  • hoogste kwaliteit olie met de correcte OE specificaties