Up online
Image default
Zakelijk

Schiphol taxi vanaf Amsterdam

Schipholtaxi vanaf Amsterdam

Wat betaal je nu eigenlijk voor een Schiphol taxi vanaf of naar Amsterdam ? Landelijk zijn er taxitarieven vastgesteld. Dit zijn de maximale bedragen die een taxibedrijf mag vragen voor hun vervoersdiensten. Deze maximaal tarieven hoeven niet persé gevraagd te worden, dus lagere prijzen mogen. En bij vooraf reserveren krijg je te maken met zeer concurrerende bedragen. Zeker de prijzen voor een Schiphol taxi vanaf Amsterdam zijn de moeite waard om te bekijken. Je kan namelijk voor een heel goedkoop bedrag naar het vliegveld gebracht worden.

 

Starttarief, afstand en duur van jouw taxirit

Het starttarief, de afstand en de duur van de totale taxireis bepalen het tarief wat je moet betalen. En dit kan op verschillende manieren berekend worden. Voor elk onderdeel is een maximumtarief vastgesteld, en dit moet voorkomen dat jij als passagier te veel betaalt. Taxitarieven vind je op een taxikaart in de taxi. Deze kaarten moeten goed leesbaar zijn, zodat je gemakkelijk prijzen kan vergelijken tussen de wachtende en dus beschikbare (Schiphol) taxi’s.

 

Soms duurder uit, soms goedkoper

Bij het gebruik van een taximeter en dus ‘losse’ tarieven voor het instapgeld, kilometertarief en tijdtarief weet je nooit precies wat jouw uiteindelijke prijs gaat worden. Duurt de rit langer, bijvoorbeeld door file of een wegomleiding, dan ben jij duurder uit. Maar ben je sneller dan gebruikelijk op de plaats van bestemming, dan ben je dus voordeliger uit. Soms heb je zelfs te maken met een wachttarief, dit kan gebeuren als de taxichauffeur op jou moet wachten na de afgesproken tijd. Vraag dit vooraf, bij het reserveren. Veel beter is nog het afspreken van een vaste prijs.

 

Vooraf vaste prijs afspreken

Een taxibedrijf mag jou een vaste prijs aanbieden. En het is ook toegestaan om voor aanvullende diensten een toeslag te vragen, je kan dan denken aan het dragen van jouw koffers. Het is belangrijk om het bedrag vast te leggen voordat jouw taxirit begonnen is. Zeker voor een Schiphol taxi is het uiterst voordeliger om voor een vaste prijs te kiezen. Vraag bij elk taxibedrijf na wat hun voorwaarden zijn met betrekking tot hun tarief. Je kan op de website Schipholtaxi.Pro een taxi voor Amsterdam gemakkelijk jouw prijs berekenen. Zo kan je voortaan snel en goedkoop naar onder andere het vliegveld vertrekken.

Voor meer info :