Up online
Image default
Aanbiedingen

Kan ooglidchirurgie u echt helpen er jonger uit te zien?

Naarmate we ouder worden, begint niet alleen onze huid tekenen van slijtage te vertonen. Het vetweefsel rond de ogen kan verslappen, waardoor een zogenaamde oogzak ontstaat. In sommige gevallen kan dit leiden tot een hangend ooglid dat het zicht belemmert. Naast een cosmetisch probleem kunnen hangende oogleden ook een teken zijn van een ernstigere aandoening, ptosis genaamd. Gelukkig is er een manier om hangende oogleden te corrigeren – een procedure die ook wel bekend staat als blepharoplastie, oftewel ooglidcorrectie. Dit is een  veilige en eenvoudige manier om uw uiterlijk en zicht te verbeteren.

 

Hoe wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?

Ooglidcorrectie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat u niet in het ziekenhuis hoeft te overnachten. De operatie zelf duurt maar een paar uur en u kunt waarschijnlijk dezelfde dag nog naar huis. Voordat de operatie begint, zal uw arts u een plaatselijke verdoving geven om het gebied rond uw ogen te verdoven. Als u eenmaal slaapt, worden er kleine sneetjes gemaakt in de natuurlijke plooien van uw boven- of onderoogleden. Vervolgens wordt overtollige huid, vet of spierweefsel voorzichtig verwijderd. Ten slotte worden de sneetjes gesloten met kleine hechtingen en wordt er een zalfje aangebracht om het genezingsproces te versnellen.

 

Wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

Zoals bij elke operatie zijn er altijd risico’s aan verbonden. De meest voorkomende complicaties van een blepharoplastie zijn blauwe plekken en zwellingen rond de ogen, tijdelijke gevoelloosheid of tintelingen in de hoofdhuid, tijdelijke veranderingen in het gezichtsvermogen en infectie. In zeldzame gevallen hebben mensen ook droge ogen, problemen met het sluiten van de ogen en problemen met hun reukvermogen gemeld. Ondanks deze potentiële risico’s is de ingreep zeer veilig en betrouwbaar.

 

Oogleden corrigeren bij Ooglid.nl

Als u ooglidchirurgie overweegt, is het belangrijk om met een gediplomeerd plastisch chirurg te overleggen over uw doelen en verwachtingen. Blepharoplastie is een relatief veilige en eenvoudige ingreep die u kan helpen er jonger uit te zien en u zelfverzekerder te voelen over uw uiterlijk. Deze ingreep kunt u het beste laten doen bij Ooglid.nl. Deze partij heeft de beste chirurgen en enorm veel ervaring met cosmetische ingrepen.