Up online
Image default
Internet

Kenmerken van een goede internetverbinding

Als je op zoek bent naar de beste internetverbinding, moet je internet vergelijken van verschillende serviceproviders. Je moet ook een criterium hebben van wat een goede internetverbinding is en dit criterium moet gebaseerd zijn op je behoeften. De eerste zijn download- en uploadsnelheden die snelle gegevensoverdracht van de ene plaats naar de andere mogelijk maken. Dit betekent dat je video niet wordt gebufferd en je foto’s snel worden geladen. Latency is hoe lang het duurt voordat informatie van punt A naar punt B komt. Pakketverlies is wanneer informatie verloren gaat op de weg van de ene plaats naar de andere. Een provider die de snelheden niet verlaagt wanneer meerdere apparaten hun service tegelijk gebruiken, kan het overwegen waard zijn.

Goede upload- en downloadsnelheden

De upload- en downloadsnelheid van je internetverbinding zijn de twee belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een provider. De downloadsnelheid wordt gemeten in megabits per seconde, terwijl de upload snelheid wordt gemeten in megabits per seconde. Een goede downloadsnelheid moet 1 Mbps of hoger zijn, terwijl een goede uploadsnelheid minimaal 0,5 Mbps moet zijn. Er zijn ook promo’s en pakketten waarbij internet en tv worden aangeboden voor een bepaalde downloadsnelheid.

Latentie die laag is

Latency is de tijd die een gegevenspakket nodig heeft om zijn bestemming te bereiken. Lage latentie is beter omdat het betekent dat je verbinding sneller is. Dit kan echter worden beïnvloed door het aantal hops tussen jou en je bestemming en door de afstand tussen jou en je bestemming. Als een pakket via meerdere routers van punt A naar punt B moet reizen, betekenen die toegevoegde hops dat er meer tijd wordt besteed aan het reizen voor elk afzonderlijk stuk informatie op die route. Dit zorgt voor een hogere latentie in het algemeen.

Laag pakketverlies

Pakketverlies is wanneer datapakketten verloren gaan tijdens het transport. Het gebeurt wanneer een verbinding tussen twee computers de hoeveelheid gegevens die wordt verzonden niet kan bijhouden. Goede internetverbindingen hebben meestal heel weinig pakketverlies, maar als je internet een hoog pakketverlies heeft, kan dit je verbindingssnelheid beïnvloeden.

Een goede aanbieder

Een goede internetprovider moet betrouwbaar en responsief zijn. Als je voor een dienst betaalt, verwacht je dat je krijgt waarvoor je betaalt. Als je internet onverwacht uitvalt of vertraagt, kan dat frustrerend en stressvol zijn. Je wilt een provider die snel reageert als er problemen zijn met hun service.

Over Breedbandwinkel

Ben je op zoek naar een nieuwe plek om internet te krijgen? Dan biedt Nederland je veel mogelijkheden. Er zijn bedrijven die internet aanbieden via ADSL/VDSL, kabel of glasvezel. Sommige bedrijven bieden meer dan één soort internet aan. Breedbandwinkel maakt het gemakkelijk om de beste internetdienst te vinden door je de grootste te laten vergelijken.