Up online
Image default
Electronica en Computers

DJI Mavic Pro vs DJI Mavic Air

Wat is de beste drone? DJI Mavic 2 Pro of DJI Mavic Air?

 

Zowel DJI als GoPro hebben eind 2016 hun opvouwbare en compacte drone gepresenteerd: DJI Mavic Pro en de DJI Mavic Air Fly More Combo. Met zoveel heisa omtrent deze twee drones is het nu echt tijd voor een vergelijking van de specs. Laten we even bekijken welke van deze twee drones het beste scoort, tenminste op papier. Een drone kopen doe je simpel en snel bij DroneKiezer.nl

Gewicht

De DJI Mavic Pro weeg 734 gram en de GoPro Karma 1006 gram. De winnaar is DJI Mavic Pro.

Afmetingen in opgevouwen toestand

Een van de belangrijkste kenmerken van beide drones is dat ze opgevouwen kunnen worden en gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Ingeklapt weegt de Mavic Pro 8,3 x 8,3 x 19,8 cm. De Karma 8,9 x 22,4 x 35,6 cm. De winnaar is DJI Mavic Pro. 

Maximale vliegsnelheid

De Mavic Pro haalt een maximum snelheid van 65km/h in de Sport Mode. De Karma heeft een maximum snelheid van 56km/h. De winnaar is de DJI Mavic Pro. 

Maximale vliegtijd

De Mavic Pro kan 27 minuten in de lucht blijven op 1 acculading en de Karma tot 20 minuten. De winnaar is de DJI Mavic Pro. 

Maximale vliegbereik

De Mavic Pro heeft een maximum bereik van 7km (via WiFi) en de Karma 3km (nog onbevestigd). De winnaar is DJI Mavic Pro. 

Camera

De Mavic Pro heeft een ingebouwde camera met 3-assige gimbal (4K video en 12MP foto’s). De GoPro wordt geleverd met of zonder camera. In de versie met camera wordt de GoPro geleverd met de GoPro HERO5 Black of GoPro HERO5 Session. Beide GoPro camera’s nemen video’s op in 4K en foto’s in 12MP en hebben een 3-assige gimbal. Beide drones zijn hierin gelijk, geen winnaar. 

Vliegmodi

De DJI Mavic Pro is uitgerust met een heleboel sensoren en camera’s en heeft daarmee de mogelijkheid om autonoom obstakels te ontwijken. De GoPro Karma heeft geen obstakel ontwijking mogelijkheden. De winnaar is de DJI Mavic Pro. 

Conclusie

Met een soortgelijke prijs rond de €1199 voor de DJI Mavic Pro en €1199 voor de GoPro met HERO5 camera is de DJI Mavic Pro echt de duidelijke winnaar. Op bijna alle aspecten scoort de Mavic beter en is buiten kijf de beste van de twee drones.  

Uitgebreide review video: DJI Mavic Pro vs GoPro Karma drone:

Voor meer info : https://www.dronekiezer.nl/drones/